Zemřel Zbyněk Pop, kameraman rozhlasových video přenosů

4. květen 2021

Ve věku nedožitých 68 let v sobotu 1. května náhle zemřel kameraman Zbyněk Pop. Českému rozhlasu Ostrava to řekl jeho syn Michal Pop. Další chystané přenosy se tak už bohužel uskuteční bez něj.

Ing. Zbyněk Pop se narodil v roce 1953. S filmařinou na klasickém celuloidu 8 a 16 mm začal po nástupu na vysokou školu. V roce 1994 založil vlastní firmu působící v oblasti televizní tvorby a videotvorby, která později dostala název Studio107.

„Zbyněk Pop byl náš dlouholetý skvělý spolupracovník a kameraman, jehož rukama, okem a kamerou prošly videopřenosy koncertů hlavně z S1, ale také z Gongu, Národního divadla moravskoslezského a řady dalších míst. I v časech koronaviru chystáme další přenosy, ale Zbyněk Pop už u toho bohužel nebude,“ posteskl si vedoucí programu Českého rozhlasu Ostrava Richard Piskala.

Poslední rozloučení s Ing. Zbyňkem Popem se uskuteční v pátek 7. května v 15:00 ve Valašském Meziříčí.

autor: tif
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.