Zjistěte, jak působí Motýlí efekt od Voxela! Živě v S1

18. květen 2016

Nejen své druhé album z loňského podzimu vám Václav Lebeda alias Voxel představí na koncertě ve Studiu 1 Českého rozhlasu Ostrava. Jeho živá vystoupení předchází vynikající pověst. A Motýlí efekt v jeho podání? Stačí tlesknout dlaněmi a za chvíli aplauduje celý sál.

Ačkoli zkoušel nejednou štěstí v různých pěveckých soutěžích, nikdy se nedokázal prosadit mezi finalisty. Kopřivnický rodák ale přišel včas na to, že je zbytečné v době internetu oslovovat porotce, když můžete své snažení upřít přímo na posluchače.

Na síti se Voxelovi podařilo díky několika chytlavým hitům během pár měsíců získat natolik velkou základnu fanoušků, že se výrazně prosadil v Českém slavíkovi nebo v rámci hudebních cen televize Óčko.

Debut All Boom! v roce 2014 byl především shrnutím jeho dosavadní tvorby. Rok a půl po debutu připravil albovou novinku Motýlí efekt. Tentokrát je on sám výhradním autorem hudby ke všem písním z alba.

„Říká se, že když motýl na jedné straně světa mávne křídly, na druhé straně to způsobí hurikán. Zprvu mi to vůbec nedávalo smysl, ale postupem času si čím dál víc uvědomuji, co za těmito slovy vězí," vysvětluje název Motýlí efekt.

Voxelova zdravice

Jak skutečně působí Motýlí efekt od Voxela, nejlépe zjistíte, když se podíváte na záznam koncertu (YouTube), případně si ho poslechnete (viz odkaz v úvodu článku). Zpěvák ve Studiu 1 Českého rozhlasu Ostrava vystoupil v úterý 17. května od 18:00.

Publikum
autor: ČRo Ostrava
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.