Zlatá tretra opět slibuje spoustu zahraničních hvězd včetně olympijských medailistů

18. květen 2022

Už jen 14 dní zbývá do začátku 61. ročníku Zlaté tretry. Ostravský atletický mítink láká na velmi zajímavá jména. Na stadionu ve Vítkovicích se představí například zlatý olympijský výškař Gianmarco Tamberi nebo poslední dva mistři světa ve vrhu koulí Tom Walsh a Joe Kovacs.

„Ahoj všichni, tady je Joe Kovacs. Už se nemůžu dočkat, až se vrátím zpátky do Ostravy. Doufám, že to bude jízda, Zlatou tretru mám moc rád. Tento mítink pro mne hodně znamená a beru ho jako přípravu na letošní mistrovství světa. Uvidíme se v Ostravě,“ zdraví fanoušky přes sociální sítě Zlaté tretry americký koulař Joe Kovacs. Dvojnásobný stříbrný medailista z olympijských her bude silnou konkurencí pro českou jedničku Tomáše Staňka.

Další koulařskou hvězdou je Novozélanďan Tom Walsh, který má z olympijských her dva bronzy. „Už je to pár let, co jsem tady naposledy soutěžil. Pokaždé mě Zlatá tretra bavila. Jsem rád, že mi to letos vyšlo. Už se moc těším, až dorazím do Česka. Věřím, že předvedu dobrou show a budu vrhat daleko,“ těší se Tom Walsh.

Čtěte také

Fanoušci se mohou těšit také na vítěze posledních olympijských her – výškaře Gianmarca Tamberiho. Italský showman se vloni postaral o jeden z největších sportovních příběhů roku. Spolu s Mutazem Issou Baršimem z Kataru odmítli rozeskakování a podělili se o zlatou medaili.

„Prosím, přijďte nás podpořit na stadion. Potřebujeme vás i vaše povzbuzování, abychom skákali vysoko. Doufám, že se všichni budeme bavit a uvidíme skvělé výkony. Potkáme se 31. května v Ostravě,“ dodává Tamberi.

Dalšími hvězdnými jmény jsou německý oštěpař Vetter, řecký dálkař Tentóglou nebo keňský sprinter Omanyala, který je nejrychlejším mužem aktuální sezóny.

Spustit audio