Zoo Ostrava o prázdninách mimořádně zpřístupní výukové centrum

1. únor 2023 17:33

Ostravská zoologická zahrada v pátek, kdy budou pololetních prázdniny, mimořádně zpřístupní návštěvníkům i své výukové centrum. Pro školáky navíc chystá speciální program, sdělila mluvčí zoo Šárka Nováková.

„Za mimosezonní zlevněné vstupné si mohou užít zábavu i poučení. Všichni školáci se mohou těšit i na malý dárek,“ uvedla Nováková. Dodala, že zahrada připravila například mimořádná komentovaná setkání u vybraných druhů zvířat. V 10:00 se tak návštěvníci mohou dozvědět zajímavosti ze života pand, o hodinu později jim pracovníci zoo představí v pavilonu Papua žralůčky a ve 14:15 v pavilonu Tanganika hrochy.

„Ve 13:00 se mohou zájemci zúčastnit komentované prohlídky Pavilonu evoluce, během níž se dozví zajímavosti o většině obyvatel pavilonu, například o létající ještěrce, nafukovací rybě, fluoreskujícím veleštírovi a řadě dalších. Od zhruba 13:30 pak mohou lidé v pavilonu slonů přihlížet, jak probíhá denní péče o slony,“ řekla Nováková.

Mezi 11:00 a 14:00 bude mimořádně otevřeno i výukové centrum zoo. „Zde si mohou lidé prohlédnout bohatou sbírku preparátů – vycpanin, lebek, zubů a modelů, které pracovníci zoo využívají při výukových programech pro školy a dalších vzdělávacích aktivitách. K vidění je zde například kostra želvy, užovky nebo šimpanze, obratel keporkaka, dále preparáty exotických zvířat i zástupců naší fauny, například ptáků přilétajících na krmítka, největšího pěvce světa a řada dalších,“ řekla Nováková. Dodala, že mnohé preparáty si zájemci mohou nejen prohlédnout, ale i osahat a potěžkat, například lebku medvěda, parohy největšího jelena světa, stehenní kost slona a podobně.

Výukové centrum je v blízkosti pavilonů Tanganika a Malá Amazonie. Jeho otevření zoo neplánuje jen v době pololetních prázdnin, ale chce ho zájemcům zpřístupnit i po celou dobu jarních prázdnin všech okresů v kraji, a to vždy od 12:00 do 14:00. Od února se prodlužuje otevírací doba Zoo Ostrava o hodinu, areál se tak uzavírá v 17:00 a pokladny o hodinu dříve.

zdroj: ČTK
Spustit audio