Jak přežít karanténu? S našimi koncerty snadno. Vyberte si i z dalších pořadů

28. březen 2020

Probrali jsme se za vás naším archivem a vytipovali jsme to nejlepší. Najdete tu nečekané chuťovky pro fanoušky folku, rocku, či folklóru, ale také historie ostravského divadla i rozhlasu. Vybere si každý.

Pro hudební fandy všeho druhu

Fanouškům rocku či folkrocku můžeme nabídnout koncerty Čechomoru nebo Fleretu. Určitě vám doporučíme Jaroslava Wykrenta, recitál Pavla Dobeše i jeden z posledních koncertů legendárního Wabiho Daňka.

Většinu našich koncertů můžete vidět. Ale jeden z našich tipů je ale zrovna na poslech – vysoce energetický zážitek vystoupení Mirai z června 2017.

Náladu vám určitě pozvedne a energii dodá i záznam koncertu Rock and Roll Bandu Marcela Woodmana. Nejen k zamyšlení vás přivede David Stypka & Bandjeez a nezapomenutelný zážitek si odnesete z vystoupení Hany Fialové alias Edith Piaf.

Pro příznivce rozhlasové historie

Čtěte také

Ostravský rozhlas vám dělá společnost už více než 90 let. Kulaté narozeniny slavil loni. A při té příležitosti spatřilo světlo světa i několik milých projektů. Například Ostravská devadesátka – seriál o lidech, kteří se zapsali do rozhlasové historie. Vzpomínky, zážitky a příběhy rozhlasáků jsou doplněny unikátními nahrávkami. Verzemi písniček, které opravdu jinde neuslyšíte.

A samozřejmě nesmí chybět podzimní galakoncert k 90. výročí ostravského rozhlasu. Vyprodaný sál s kapacitou více než 1500 míst, skvělá atmosféra, výborné hudební výkony, vzpomínky na ostravské hudební osobnosti i na historii ostravského rozhlasu.

Pro příznivce rozhlasových her, divadla i historie

Divadlo Antonína Dvořáka v Ostravě

Loni v září jsme začali vysílat velký rozhlasový seriál věnovaný stému výročí ostravského divadla. Národní divadlo moravskoslezské v Ostravě slaví sto let od svého založení. A Český rozhlas Ostrava připravil k tomuto výročí dokumentární seriál, který století divadla mapuje. K dispozici máte 29. umělecky zpracovaných dílů, další budou, až to situace dovolí.

Audio archiv pořadu najdete zde.

Máme pro vás i něco z Dvojky

Cítíte se po dvou týdnech karantény jako v nějaké lehké sci-fi? A není to ani Šest neděl v balóně, ani Dva roky prázdnin, a dokonce ani Dvacet tisíc mil pod mořem...

A nakonec dáme kvíz, ok?

Bo, kaj, buty, gatě, kobzole... Jak dobře rozumíte ostravštině?

Omite hanácke?

Jak jste na tom s pamětí? Vyzkoušejte se

Kouzelnický kvíz. Vyznáte se ve světě čar a magie?

autor: tif
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.