70 let Divadla loutek, vánoční jarmarky, Beatles v Opavě... Vybírejte z našich tipů

14. prosinec 2023

Kam za kulturou, zábavou, pohodou v pátek a o víkendu? Pokud ještě nemáte jasný plán, nechte se inspirovat naší nabídkou.

Pátek 15. prosince

Sváteční atmosféru můžete po celý den zažít v Muzeu Třineckých železáren a města Třince. Živý betlém plný řemeslníků, divadla, písniček, výstav i dílen začíná už v 8:30 a končí v 18 hodin.

Cesta kolem loutek za 70 minut
Divadlo loutek v Ostravě slaví 70 let. V pátek zve své malé i velké příznivce na Cestu kolem loutek za 70 minut. Vše začíná vernisáží o půl páté odpoledne, dále návštěvníky čeká prohlídka budovy a křest nové knížky.

Vánoční jarmark v Janovicích
Na Vánoční jarmark láká kemp Indiana Janovice u Rýmařova. Kouzelnou atmosféru mezi stylovými dřevěnými stavbami můžete zažít mezi 15. a 20. hodinou. 

Cvilíňa v Krnově
Koncertní síň svatého Ducha v Krnově večer patří cimbálové muzice Cvilíňa. Její Vánoční koncert doplní vystoupení dětí z literárně dramatického oboru místní základní umělecké školy. Začátek je v 17 hodin.

Sobota 16. prosince

Komentované prohlídky skleníků v zoo
Ostravská zoologická zahrada láká o tomto víkendu návštěvníky na komentované prohlídky skleníků. Obdivovat tropické a subtropické rostliny můžete vždy od 11 hodin.

Advent ve Skalka parku
Celá rodina se může pobavit ve Skalka Family parku v Ostravě. Třeba nenáročným závodem na lyžích pro malé i velké, který začíná v 15 hodin. Kromě toho jsou připraveny i adventní dílny či bruslení.

Advent na zámku v Janovicích
Na sváteční atmosféru láká také zámek v Janovicích u Rýmařova. Prohlédnout si můžete třeba české betlémy či zaposlouchat se do koncertu pěveckého sboru Vox Montana. A to od 14 hodin.

Pohádka na zámku v Karviné
Zámek Fryštát v Karviné nabízí v sobotu svým návštěvníkům sváteční představení pohádky Panna a netvor. Uvidíte ji vždy v rámci prohlídkového okruhu, a to mezi 10. a 16. hodinou.

Otužilci v Bystřici
Na sraz otužilců láká Bystřice na Třinecku. Společný ponor proběhne krátce po  13. hodině na splavu Hluchavé pod evangelickým kostelem.

Neděle 17. prosince

Cosi Cosi Ensamble ve Slezských Rudolticích
Na Vánoční koncert láká zámek Slezské Rudoltice. V zámecké kapli vystoupí od 16 hodin Cosi Cosi Ensamble.

Bruslení v Bruntále
Na náměstí Míru v Bruntále si můžete zaskotačit na ledě. Slavnostní zahájení bruslení na ledové ploše, hudební odpoledne a zábavné hry začínají ve 14:30 hodin.

Pohádkové Vánoce ve Štáblovicích
Na zámku ve Štáblovicích se zabydlely Pohádkové Vánoce. Netradiční kostýmované prohlídky svátečně vyzdobenými pokoji můžete absolvovat každý adventní víkend, a to mezi 11. a  19. hodinou.

Sláva trpělivosti! Vydž!
A ještě pozvánka na koncert Janáčkovy filharmonie Ostrava. Je určen zejména dětem a jmenuje se Sláva trpělivosti! Vydž! Začátek je v 11 hodin dopoledne v kině Vesmír v Ostravě.

Repete Milan Bátor – I Beatles
V opavském klubu Kupé pak kytarista Milan Bátor představí své CD s nahrávkami písniček od skupiny Beatles. Začátek koncertu je v 16 hodin.

Spustit audio

Související