Atletická Zlatá tretra Ostrava počítá s evropskými atlety a 5000 diváky

17. červenec 2020 10:19

Připravený program disciplín květnového atletického mítinku Zlatá tretra Ostrava mohl manažer Alfonz Juck kvůli koronaviru roztrhat. Teď tvoří nový na termín 8. září. Je rád, že se vůbec 59. ročník tradičního závodu bude konat. I když musí stále počítat s omezeními.

„Mezinárodní a také jiné sportovní federace doporučují organizátorům velkých mítinků a akcí, aby umožnili nové funkce – manažera soutěže pro covid, který bude kontrolovat všechna zdravotní, bezpečnostní a hygienická opatření pro jednotlivé skupiny. Ať už jsou to atleti, jejich doprovod, technický personál, nebo média, diváci. To všechno nesmíme podcenit,“ upozorňuje Alfonz Juck.

Počítat může převážně s evropskými atlety, nebo těmi, kteří se dlouhodobě připravují v Evropě. „Hlavně řešíme program disciplín podle toho, kteří atleti vlastně budou k dispozici. I z toho pohledu, zda trénovali, či jestli chtějí soutěžit, protože je velká skupina špičkových atletů, kteří se rozhodli v roce 2020 vůbec nesoutěžit,“ dodává Juck.

Už teď je jisté, že tradičně Tretra nabídne oštěp mužů a žen, trojskok v obou kategoriích a disk mužů obsadí oba poslední mistři světa.

„Na druhou stranu vím, že třeba připravovaný srpnový mítink ve Stockholmu bude mít sice kvalitní účast, ale má být bez diváků. Takže my jsme v relativně dobré pozici, že můžeme operovat číslem 5000. Jsme optimisté, že se číslo nebude měnit směrem dolů, ale půjde nahoru,“ je Alfonz Juck rád, že v Česku má sport a atletika alespoň omezenou možnost mít na stadionech diváky.

Spustit audio

Související