Baník v 2. kole rozdrtil Zlín, Karviná má bod za remízu s Hradcem

2. srpen 2021 05:00

Fotbalisté Ostravy a Karviné mají za sebou první domácí zápasy v nové sezoně. Hráči Baníku vyhráli jasně 5:1, Karviná vydřela remízu 1:1.

Baník si do tabulky po druhém kole připsal první tři body. Klub prošel před novou sezonou řadou změn v kádru. V úvodním zápase ročníku ale nezačal dobře, když v Jablonci prohrál 0:1 gólem v závěru utkání. Proti Zlínu, který načal sezonu porážkou se Slavií, to ale byla od začátku úplně jiná písnička.

Poprvé se domácí prosadili už v 9. minutě a postarala se o to letní posila ze Sparty David Lischka. Ostravský stoper si naskočil na centr z rohového kopu a křižnou hlavičkou překonal brankáře Dostála.

Ani ne za pět minut unikl po levé straně Yira Sor, zbavil se obránců a ranou pod břevno zvýšil už na 2:0. Ještě veseliji bylo v 26. minutě, když se znovu prosadil Lischka, který tentokrát skvěle trefil levačkou z voleje zpětný centr Kuzmanoviće.

Čtěte také

Zlín byl na ručník a po necelých 35 minutách hry prohrával už o čtyři branky. Daniel Tetour skvěle vybojoval míč na půlce, prodral se až před vápno a přesnou přihrávkou našel Ladislava Almásiho, který nechytatelně propálil Dostála.

Ostravskou kanonádu nezastavila ani poločasová přestávka. Sedm minut po půli si totiž David Buchta na zadní tyči počíhal na přízemní nabídku z pravé strany a zasadil Zlínu už pátou tvrdou ránu.

Baník mohl přidat ještě další branky, skóre se ale nakonec měnilo už jen na druhé straně. Zlínský útočník Tomáš Poznar totiž v 69. minutě tečoval tvrdý pokus Hlinky a zaznamenal alespoň čestný zásah svého týmu.

Víc už ale ani jeden tým nepředvedl, a tak Baník doma porazil Zlín vysoko 5:1 a připsal si první body do ligové tabulky. Hosté prohráli podruhé v řadě a jsou bez bodu.

Karviná - Hradec Králové 1:1

Nováček z Hradce zažil v Karviné skvělý vstup do utkání a už v 5. minutě zásluhou Pavla Dvořáka vedl. Hned vzápětí to mohlo být už 0:2, Vašulín ale svůj únik neproměnil.

Hosté zanedlouho ale o nadějné vedení vlastní vinou snadno přišli. Obránce Kodeš špatně odhadl situaci a jeho hlavičku směrem k vlastnímu brankáři vystihl Vasilij Siňavskij a srovnal na 1:1.

Hosté pak měli ve zbytku utkání k rozhodující trefě o něco blíž, gól ale nepadl. Po závěrečném hvizdu ještě musel rozhodčí řešit menší potyčku mezi oběma týmy, to bylo ale z utkání vše.

autoři: tat , tif
Spustit audio