Běh Zoo Ostrava pro korály, Hradozámecká noc, Augustiada na Olešné... Vyberte si z našich tipů

24. srpen 2023

Kam za kulturou, zábavou, pohodou v pátek a o víkendu? Pokud ještě nemáte jasný plán, nechte se inspirovat naší nabídkou.

Pátek 25. srpna

Jihočeská folková a folkrocková skupina Epydemye koncertuje v Loděnici Děhylov. Koncert začíná v 19:30.

Vstupní objekt Zoo Ostrava a botanický park

V ostravské zoologické zahradě se můžete připojit k charitativnímu běhu pro korály. Poběží se už posedmé a tentokrát podpoří korálové útesy, které patří k nejohroženějším ekosystémům na planetě. Tratě jsou dlouhé tři a šest kilometrů a vůbec poprvé částečně povedou botanickým parkem. Spolupořadatelem je atletický klub SSK Vítkovice. Akce začíná v 18 hodin.

Začíná tradiční Kravařský odpust. Několikadenní pouť slaví svátek patrona farního chrámu svatého Bartoloměje. V části Mezivodky u řeky Opavy si užijete pouťové atrakce i stánky s jarmarečním zbožím.

Family park Olešná hostí 2. ročník frýdecko-místeckého festivalu Augustiada. Od 15 hodin si na přehradě užijete bohatý program, třeba vystoupení Terezy Maškové, Bandjeez a Kateřiny Marie Tiché nebo Portless.

Nenechte si ujít srpnový koncert 17. ročníku Beskydského hudebního léta v areálu Hotelu Sluníčko v Ostravici. Vystoupí Janek Ledecký s kapelou a Hladnov Rock Choir. Koncert začíná v 18 hodin.

Sobota 26. srpna

Petrovice u Karviné pořádají tradiční obecní slavnost. V motokrosovém areálu v Dolních Marklovicích si návštěvníci užijí bohatý program. Vystoupení mažoretek, ohňovou a cirkusovou show, koncert Petra Bendeho, kapely Desmond nebo Lucie Vondráčkové.

Zámek Kunín se stal barokní perlou Novojičínska

Kunínský zámek zve na Hradozámeckou noc. Těšit se můžete na kostýmované večerní a noční prohlídky zámku a tajné noční dobrodružství se samotnou hraběnkou Walburgou. Přenesete se do doby, kdy na zámku žila rodina Harrachů.

Na Hradozámeckou noc láká i zámek v Hradci nad Moravicí. Od 18 hodin běží program nazvaný „Jiné časy anebo Večer v elegantním stylu první republiky“. Prohlídky jsou každých dvacet minut v rámci mimořádného okruhu. Těšit se můžete i na tančírnu s ukázkami tanců Lindy Hop a Charleston.

Zámek Raduň

A do třetice nabízí program Hradozámecké noci zámek Raduň. V 18 hodin začnou netradiční prohlídky, které vás vtáhnou do detektivního příběhu. Budete řešit případ záhadného úmrtí na šlechtickém sídle. V 15 hodin se představí kočovná divadelní společnost a zavítat můžete taky do zámecké oranžerie na výstavu jiřinek.

Amfiteátr na Horečkách je místem konání Frenštátských slavností. Folklorní festival nabídne bohatý program, například od 12:30 folkovou skupinu Galerie, dále folklorní soubory Malá Jasénka, Ovečky a Sedmikvítek, dále třeba Ondřejnici, Radhošť, hosty ze Slovenska, Číny i vystoupení dětských zpěváčků.

Koncert písničkáře Pavla Dobeše si nenechte ujít v Děhylově. V areálu Loděnice na břehu řeky Opavy začíná v 19 hodin.

Pavel Dobeš

Větřkovice u Vítkova hostí 14. ročník tradiční Traktoriády. Jde o setkání podomácku vyrobených traktorů a fréz. Těšit se můžete na soutěže, kulinářské speciality i běh vodním příkopem a další doprovodný program. Soutěžní akce začíná v 11 hodin.

Neděle 27. srpna 

Do Dolní Lhoty vás pozveme na tradiční Dožínky, které pořádá místní farní společenství. Akce začíná ve 12 hodin v Kostele sv. Cyrila a Metoděje.

A Dožínky se dnes konají taky v Hati, na akci zvou rodinné farmy a obec. V sedm hodin začíná mše svatá za úrodu v kostele sv. Matouše a ve 14 hodin vyráží průvod obcí k hostinci U sv. Mikuláše. Těšit se můžete na dechovou kapelu, folklorní vystoupení, akrobaty na BMX a jednokolce a další doprovodný program.

Do rožnovského Skanzenu vás pozveme na folklorní program Z druhé strany Radhoště – Ozvěny Frenštátských slavností. Vystoupí slovenský folklorní soubor Váh z Púchova a taky hosté z Číny. Program začíná ve 14 hodin.

Havířov zve tancechtivé do Open air tančírny na Jamajce, v areálu pod letním kinem. Těšit se můžete na horké latinskoamerické a africké rytmy. Akce je pro zkušené i nováčky, pro které je připravený workshop. Tančírna začíná v 16 hodin. 

Litultovický Karmáš slibuje bohatý program. Začíná v 10:30 mší svatou v kostele sv. Bartoloměje. Těšit se dále můžete na hudební vystoupení, soutěž o nejlepší bábovku, malování na obličej, zookoutek s velbloudem či svezení bryčkou.

Spustit audio