Petra Štrymplová

Redaktorka publicistiky

Natáčím reportáže pro magazín Křížem krajem a proudové vysílání

Co v rozhlase dělám:
Můj rozhlasový podpis najdete nejčastěji pod magazínem Křížem krajem a v příspěvcích odpoledního proudu. Pro reportáže o nejrůznějších zajímavostech, výletních místech a nepřehlédnutelných lidech si jezdím doslova do všech koutů našeho kraje. Skoro by se zdálo, že rozhlasovým éterem už prolétlo všechno, ale věřte, že s každou další výpravou se dá natrefit na něco nového.

Jak jsem se k této práci dostala:
Léta jsem psala pro noviny v Brně a na Vysočině a v tištěném médiu jsem byla jako ryba ve vodě. Ale pak přišla Ostrava a s ní i šance ohmatat si rozhlasový mikrofon. Byl to skok do neznámých vod mluveného slova a říše zvuků. Jsem za to ráda.

Co považuji za rozhlasová "nej" v mé práci:
Díky novinařině jsem se dostala na místa, kam bych se zřejmě při jiném povolání těžko podívala. Sfárala jsem do kilometrové hloubky uranového dolu, letěla vojenským vrtulníkem přes půlku Moravy a co chvíli se dívám na svět z výšky kostelních nebo radničních věží. Rozhlasové výpravy jsou stejně pestré, jako bývaly ty s blokem a diktafonem. A bonusem pro reportéra bývá setkání se zajímavým člověkem.

Dosavadní kariéra:
Pro brněnskou MF Dnes jsem psala ještě při studiu VŠ, pro stejný deník jsem pak léta pracovala i na Vysočině. Jihlavskou redakci jsem zásobovala texty coby takzvaný redaktor-krajánek na Žďársku. Český rozhlas mě pod svá křídla vzal v roce 2007. Byla jsem součástí týmu Centra zpravodajství, teď jsem v redakci publicistiky.

Co jsem ochotna na sebe prozradit:
Nejen prací je člověk živ :-) Máme čtyři děti, slečny Báru a Majdu a pak Matěje a Aničku v roztomilém věku předškolním. Kdybych měla čas, tak čtu, jen tak lenoším anebo naopak běhám po kopcích.

 

Telefon: 221 555 638
E-mail: petra.strymplova@rozhlas.cz

Všechny články

Stránky

Sledujte nás

Kolegové