Betonovou lávku a okolí nad stadionem Bazaly čeká velká proměna

24. březen 2021 14:34, aktualizováno

Lávka nad stadionem Bazaly ve Slezské Ostravě se brzy dočká nové podoby. Obnovu čeká i blízké okolí. Slezskoostravská radnice o tom dnes informovala na svém webu.

„Ve spolupráci s městem Ostrava a společností Ostravské komunikace, která lávku spravuje, jsme se rozhodli, že projekt pojmeme trochu jinak. Chceme zatraktivnit tuto populární ostravskou vyhlídku a přetvořit betonová prostranství na místo, kde se budou lidé setkávat, zastavovat a fotit s ojedinělým výhledem na celou Ostravu,“ uvedl starosta Richard Vereš (ANO).

Zastávky MHD mají připomínat fotbalovou střídačku

Do zpevněných ploch bude vysazena zeleň v podobě trávy i květin, netradiční lávka bude zakončena „obrazovým“ rámem, který umožní vytváření panoramatických fotek v pozadí s městem. Zastávky MHD budou přetvořeny na pomyslné fotbalové střídačky s ikonickými modrými sedačkami.

„V současné době máme dokončenou studii, samotnou realizaci plánujeme na rok 2022 nebo 2023. Přesné finanční náklady ještě nejsou známy, odhadujeme je na zhruba 22 milionů korun, přičemž město Ostrava bude financovat opravu samotné lávky a městský obvod financování poskytne na proměnu veřejného prostranství,“ dodal starosta.

Revitalizací projde kromě lávky i blízké okolí
autor: tif
Spustit audio

Související