Bezplatné připojení k internetu na veřejnosti připravují v Bruntále

8. srpen 2019 08:45

Vyhledávat informace na internetu je pro mnoho z nás každodenní nutností. Usnadnit přístup k síti lidem ve městě i pod širým nebem teď plánují v Bruntále.

Připojit se bezplatně k internetu například u zámku nebo na sídlišti budou moci lidé v Bruntále. Radnice tam plánuje zavést wifi síť na některá veřejná prostranství. Hotspoty s dostupnou wifi sítí přibudou u dohlížecích kamer ve městě. Zatím vedení města vybírá místa, kam nejlépe body s bezplatným internetem umístit.

Pro instalaci wifi sítě na veřejných prostranstvích získalo město evropskou dotaci ve výši asi 400 tisíc korun. Vedení radnice chce přihodit i finance z rozpočtu. „Na jednotlivých přístupových bodech budou instalovány hotspoty a současně také kamera,“ říká mluvčí radnice Jiří Ondrášek.

Město má vytipováno několik míst, kde by bezplatné připojení měli lidé k dispozici. Většinou jde o veřejná prostranství na sídlištích, s městským parkem se nepočítá. „Jestli jen prozatím nebo definitivně, to je otázka. Chceme, aby do parku chodili lidé odpočívat aktivně a nikoliv tak, že budou využívat bezplatné wifi sítě,“ dodává mluvčí.

Hotspoty s připojením k wifi by tady lidé mohli využívat v polovině příštího roku.

autor: Klára Kohutová
Spustit audio

Související