Bouřlivé ostravské prostředí vyburcovalo Lurdes Glorii Manuel k životnímu výkonu

29. květen 2024 07:40

Letošní 63. ročník Zlaté tretry přinesl řadu krásných příběhů. Ten nejpovedenější z českého pohledu napsala Lurdes Gloria Manuel. Domácí reprezentantka skončila v Ostravě druhá v běhu na 400 metrů v osobním rekordu 50,59 sekundy. Osmnáctiletá česká sprinterka tak splnila limit na Letní olympijské hry v Paříži.

„Teď mám smíšené pocity a chce se mi brečet,“ dojímala se krátce po doběhu česká čtvrtkařka Lurdes Gloria Manuel. Na vítěznou Polku Kaczmarkovou měla v Ostravě ztrátu 50 setin.

„Nejdřív jsem viděla čas Polky Kaczmarek a ta měla čas, tuším, 50,10, takže jsem si říkala, že by to mohlo být za těch padesát. A když jsem viděla ten čas, tak jsem měla nesmírnou radost. Nemohla jsem tomu uvěřit,“ vypráví atletka.

Lurdes Manuel tak nejenže splnila olympijský limit, ale také se zapsala do českých historických tabulek. Aktuálně je čtvrtá za legendami Kratochvílovou, Kocembovou a Fuchsovou. Zlatá tretra se osmnáctileté sprinterce nadmíru vydařila.

„Chtěla bych zaběhnout nějaký kvalitní čas na mistrovství Evropy a případně i na olympiádě,“ doplnila druhá nejrychlejší čtvrtkařka letošní Zlaté tretry.

Spustit audio

Související