Celkem 10 zástupců má Moravskoslezský kraj na olympiádě v Paříži

2. srpen 2024 12:46

Českou republiku reprezentuje na olympijských hrách také desítka sportovců z moravskoslezského regionu. Zatímco někteří už v Paříži dobojovali, jiní teprve čekají, až jejich soutěže začnou. Nejblíže k medaili zatím měl sportovní střelec Jiří Přívratský. Ostravský rodák skončil ve finále malorážky na čtvrtém místě.

„Zatím mě to moc netěší a jsem z toho trochu smutný. Zároveň mám radost, že jsem se umístil relativně vysoko v tom finále. Bohužel samozřejmě to necinklo, což mne mrzí a musí se to ještě rozležet,“ hodnotil své vystoupení pod pěti kruhy sportovní střelec původem z Ostravy Jiří Přívratský.

Čtěte také

Dalším zástupcem našeho regionu byla stolní tenistka Hana Matelová, která žije a trénuje v Havířově. V Paříži vyhrála úvodní utkání, následně však vypadla ve druhém kole olympijského turnaje. Své účinkování ale nechce hodnotit negativně. „Určitě nejlepší atmosféra, ve které jsem hrála. Myslím si, že takhle to má prostě na olympiádě vypadat. Hodnotím to pozitivně, i když mne to teď mrzí,“ říká Matelová.

Smutná byla také badmintonistka z Klimkovic Tereza Švábíková. Po dvou porážkách skončila na Hrách v základní skupině. Podle svých slov doplatila na přílišnou nervozitu. „Třepala jsem se tam a vůbec jsem si to tam neužívala. Zážitek celkově olympijský je skvělý, ale ten výkon vypadal úměrně tomu, jak jsem se cítila,“ prozradila.

Čtěte také

Konkurence je na Letních olympijských hrách v Paříži zkrátka neúprosná a už jen kvalifikovat se na vrcholnou akci je po řadu sportovců úspěch. Stále o co hrát, má například beachvolejbalistka z Ostravy Barbora Hermannová, která společně s Marií Sárou Štochlovou musí vyhrát poslední utkání ve skupině, aby měl český pár šanci na postup.

Ve Francii se dále ještě představí například moderní pětibojař Marek Grycz z Třince, ostravská oštěpařka Nikola Ogrodníková, výškař z Krnova Jan Štefela nebo sprinterka Karolína Maňasová z Nového Jičína.

Spustit audio