České tenistky hrají po prvním dnu fedcupového zápasu s Rumunskem 1:1

9. únor 2019 18:00

Karolína Plíšková si poradila s rumunskou dvojkou Mihaelou Buzarnescuovou 6:1 a 6:4. Kateřina Siniaková pak ale prohrála se Simonou Halepovou.

Hned první gem zápasu mezi Českem a Rumunskem nabídl velkou bitvu, která trvala bezmála deset minut. Plíšková v ní čelila dvěma brejkbolům rumunské soupeřky, které však zvládla odvrátit.

České tenistky přivítají Rumunky v Ostravě na stejném povrchu, na jakém hráli o týden dříve tenisté

Karolínu Plíškovou pomáhá v dobré náladě udržet i trenérka Conchita Martínezová

Jen týden po Davisově poháru se v Ostravě bude hrát i týmová soutěž tenistek Fed Cup. České hráčky přivítají silné Rumunky. Dojde i na souboj nedávných světových jedniček.

Hned v další hře dokázala využít hned svůj první brejkbol a pak už byla na kurtu zcela suverénní. Buzarnescuová dokázala uhrát jediný gem a česká tenistka ukončila první sadu při druhém setbolu v poměru 6:1.

Druhá sada nabídla divákům v ostravské aréně vyrovnanější bitvu. Obě hráčky si dokázaly udržet svá podání, když Rumunka čelila dvěma brejkbolům ve velmi dlouhém třetím gemu a Plíšková za celou sadu pouze jednomu.

O vítězce setu a také zápasu rozhodla devátá hra, kdy Plíšková využila svůj druhý brejkbol v něm a dostala se do rozhodujícího vedení. Při svém servisu pak zvládla utkání ukončit za necelou hodinu a půl.

Siniaková nestačila na Halepovou

Po české jedničce nastoupila na kurt Kateřina Siniaková, jejíž soupeřku byla bývalá světová jednička Simona Halepová. Zápas ale trval jen hodinu a 12 minut, Rumunka vyhrála 6:4 a 6:0.

Rumunka byla na kurtu jasně lepší. Jediné zaváhání si dovolila za stavu 5:2 v prvním setu, kdy nevyužila čtyři setboly, o chvíli později už ale úvodní sadu dopodávala.

Druhý set byl naprosto jednoznačný, Kateřina Siniaková si nedokázala udržet podání a nezískala ani jeden gem. Za celý zápas udělala 33 nevynucených chyb a zápas prohrála s kanárem 4:6 a 0:6.

Zápas se rozhodne v neděli. Jako první nastoupí v Ostravě jedničky Karolína Plíšková a Simona Halepová. Následuje zápas týmových dvojek, případně rozhodující čtyřhra.

autoři: bor , vman | zdroj: iROZHLAS.cz
Spustit audio