Českotěšínští gymnazisté budou mít po letech zase velkou tělocvičnu

12. září 2018 10:26

Moravskoslezský kraj finišuje s přípravou nové tělocvičny v Českém Těšíně. Ta má nahradit někdejší halu, kterou kvůli nebezpečnému azbestu před lety hejtmanství nechalo zbourat. Už za pár týdnů by měly začít první práce. Provizorium při hodinách tělocviku tak skončí.

„Očekáváme to s velkým napětím, v současné době s velkou radostí. Hlavně kolegové tělocvikáři jsou naprosto nadšení,“ říká ředitel českotěšínského gymnázia Josefa Božka Tomáš Hudec. Dobře ví, že současné podmínky příliš tělesné výchově na škole nepřejí.

Jeho slova potvrzuje i tělocvikář Richard Modrzyk. „Máme malou letitou tělocvičnu, takže když jsou v jedné hodině dvě třídy, tak prostě to sportoviště chybí. Jako tělocvikář jsem pro novou halu všemi deseti,“ těší se.

Spolu s kolegy navíc mohl celou stavbu připomínkovat. „Měli jsme tu šanci a jsme za to rádi. Všemožně nám vyšli vstříc a my opravdu chceme, aby to byla multifunkční hala – jak pro výuku tělesné výchovy, tak pro českotěšínskou mládež,“ dodává Modrzyk.

Nová gymnaziální hala vyroste přímo na místě, kde stála původní tělocvična. Po letech gymnazisté budou mít pod střechou podmínky pro veškeré míčové sporty. Hejtmanství chtělo se stavbou začít už v létě, kvůli hledání firmy se ale vše protáhlo.

„Situace na stavebním trhu je taková, že se firmy moc nehrnou, takže i výběr zhotovitele se výrazně prodloužil. Vítěz výběrového řízení nakonec smlouvu nepodepsal a muselo se jednat s druhým uchazečem. Ten zakázku přijal, takže se schvaluje výběr zhotovitele na radě kraje. Podpis smlouvy je dohodnutý na polovinu října,“ potvrzuje náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje Stanislav Folwarczny (ODS).

Hejtmanství chce mít halu hotovou nejpozději do konce příštího roku.

autor: stj
Spustit audio

Související