Čeští para hokejisté sice prohráli s USA, s výkonem jsou ale spokojeni

21. červen 2021 07:15

Čeští para hokejisté prohráli na ostravském mistrovství světa s USA 0:4. Ve skupině jsou tak po dvou zápasech poslední. Domácí reprezentace ale dokázala favority potrápit. Češi drželi s Američany tempo do 20. minuty.

Až do času 19:14 hrála Česká republika se Spojenými státy bez branek. Teprve poté se obhájci mistrovského titulu začali prosazovat. Češi se tak rozhodně nemají za co stydět. V brance zářil gólman Martin Kúdela, který si připsal celkem 47 úspěšných zásahů.

„Udržet 20 minut nulu proti Američanům je pro mne opravdu velký úspěch a je to asi jeden z mých nejpovedenějších zápasů kariéry,“ usmívá se Martin Kúdela.

Český brankář dokázal hned v úvodu zlikvidovat trestné střílení, když mrštným zákrokem vychytal samostatný nájezd Američanů a nabudil tak celou halu i sebe samotného.

Český gólman považuje výsledek 0:4 za velký úspěch. Hráči Spojených států se totiž para hokejem živí a spolu s Kanadou patří k největším favoritům celého šampionátu. Český výběr na minulém mistrovství světa prohrál s USA o 8 branek. Teď svou bilanci podstatně vylepšil.

V posledním utkání ve skupině se Češi střetnou s Kanadou. Zápas začíná v úterý ve 14:15.

Spustit audio

Související