Cukr se do kondenzovaného mléka přidával kvůli trvanlivosti
Kondenzované mléko je kravské mléko, ze kterého se odstředila voda a do kterého byl přidán cukr. Následně vznikl velmi hustý, sladký a trvanlivý výrobek. Bylo vyvinuto v roce 1856 Gail Bordenem, který nebyl spokojen s malou trvanlivostí kravského mléka.
První továrna na výrobu kondenzovaného mléka vznikla v roce 1866 ve Švýcarsku. Stalo se posléze dostupným zdrojem mléka, když čerstvé nebylo k dispozici. Cukr se původně přidával, aby se zvýšila doba trvanlivosti kondenzovaného mléka.
Víte, v čem se u nás nejčastěji kondenzované mléko prodává?
a) v kelímku – SMS ve tvaru POCHOUTKY A
b) v konzervě – SMS ve tvaru POCHOUTKY B
Za odpověď připište ještě své jméno a celou adresu. SMS odešlete na číslo 90 011 04. Cena SMS jsou 4 Kč vč. DPH.
Vítěz získá balíček koření od Kotanyi v hodnotě 500 korun a kvízovou hru Jídlo, s.r.o. od společnosti Albi.
Soutěžíme do úterní půlnoci – 12. dubna 2016!
Kompletní pravidla SMS soutěže najdete zde.