Cukr se do kondenzovaného mléka přidával kvůli trvanlivosti

Kondenzované mléko je kravské mléko, ze kterého se odstředila voda a do kterého byl přidán cukr. Následně vznikl velmi hustý, sladký a trvanlivý výrobek. Bylo vyvinuto v roce 1856 Gail Bordenem, který nebyl spokojen s malou trvanlivostí kravského mléka.

První továrna na výrobu kondenzovaného mléka vznikla v roce 1866 ve Švýcarsku. Stalo se posléze dostupným zdrojem mléka, když čerstvé nebylo k dispozici. Cukr se původně přidával, aby se zvýšila doba trvanlivosti kondenzovaného mléka.

Víte, v čem se u nás nejčastěji kondenzované mléko prodává?

a) v kelímku – SMS ve tvaru POCHOUTKY A

b) v konzervě – SMS ve tvaru POCHOUTKY B

Za odpověď připište ještě své jméno a celou adresu. SMS odešlete na číslo 90 011 04. Cena SMS jsou 4 Kč vč. DPH.

Vítěz získá balíček koření od Kotanyi v hodnotě 500 korun a kvízovou hru Jídlo, s.r.o. od společnosti Albi.

Soutěžíme do úterní půlnoci – 12. dubna 2016!

Kompletní pravidla SMS soutěže najdete zde.