Do Klimkovic se vrátí městská policie. Služebnu má mít na zámku

10. říjen 2019 06:20

Klimkovice u Ostravy budou mít opět městskou policii. Město je bez ní zhruba rok. Předtím tam dojížděli na pochůzky strážníci z nedaleké Vřesiny. Nová klimkovická policie začne fungovat nejpozději začátkem příštího roku.

„Sama osobně mám negativní zkušenost – před několika lety nám vykradli dům a dost mě to zasáhlo. Takže myslím, že takový dohled strážníků by byl dobrý,“ říká paní Alena.

Návrat strážníků do města vítají i další obyvatelé Klimkovic. Podle mnohých z nich by měli řešit hlavně problémy spojené s dopravou.

„Lidé parkují v zákazech zastavení, parkují takřka na kostelní zdi pana faráře, nerespektují náš zpomalovací semafor a spousta lidí v noci dělá hluk, kterým ruší,“ upozorňuje na další přestupky starosta Jaroslav Varga (Občané Klimkovic).

Město aktuálně řeší, kde strážníkům udělá služebnu. Nabízí se zámecké prostory, kde mimo jiné sídlí i radnice. „Aby občan, který jde něco vyřizovat nebo řešit, to mohl řešit na jednom místě. Nemá smysl dávat městskou policii někam na okraj města,“ dodává starosta.

Provoz městské policie radnici ročně vyjde na více než 1 milion korun.

autor: pdu
Spustit audio

Související