Do pečovatelského domu v Příboře by se senioři mohli vrátit do týdne

22. leden 2013

Příbor se vzpamatovává z tragického požáru domova s pečovatelskou službou. Většina seniorů přečkala noc u příbuzných. Zpět do domova by se mohli vrátit do týdne. Záležet bude na vyjádření statika, který dnes celý objekt důkladně prohlédne.

Kvůli požáru museli být evakuováni všichni jeho obyvatelé. Většina lidí nocovala u svých příbuzných, šest klientů našlo zázemí v zařízení v nedaleké Kopřivnici.

Podle starosty Příbora Milana Strakoše je na dnešek naplánována důkladná prohlídka objektu, kde hořelo. Pak bude jasnější, kdy přesně se do něj budou moci lidé vrátit.

„Dnes už bychom měli zná podrobnější informace. Přijdou tam první firmy, které začínají opravovat, takže bude záležet také na posouzení statika v epicentru ohně. Pokud by z pohledu statika bylo vše v pořádku, domnívám se, že do týdne by tam mohli být lidé ve většině případů zpět,“ řekl Strakoš.

Při neštěstí přišly o život dvě seniorky, čtyři lidé skončili v nemocnici. Nejvážněji zraněný 68letý muž, který se otrávil zplodinami, stále bojuje o život v ostravské městské nemocnici.

„Stav pacienta je stabilizovaný, nicméně ještě není mimo ohrožení života. Pacient zůstává i nadále hospitalizován na anesteziologicko-resuscitačním oddělení a léčba probíhá mimo jiné i v hyperbarické komoře,“ řekl mluvčí nemocnice Darina Majková.

autor: iha
Spustit audio