Dopravu v Třinci v létě zkomplikují další uzavírky

20. červen 2022 07:50

Nejvíc peněz za poslední roky se investují v Třinci do oprav cest. K náročné opravě nadjezdu se v příštích týdnech přidá i rekonstrukce ulice Kaštanové z centra města na sídliště Sosna. I když pro řidiče to bude znamenat další komplikace, město opravu odkládat nechce.

Paní Jana je s dennodenním cestováním po objízdných trasách smířená. „Jsem z Podlesí, takže přes nadjezd jezdívám. Ale udělat se to musí, tak to musíme vydržet,“ říká.

Zaměstnanec Třineckých železáren, pak Petr, říká, že cesta do práce a domů se mu prodloužila o zhruba půl hodiny. A bude rád, až bude nadjezd hotový. „Z práce to bývá horší,“ dodává.

Do dopravních staveb se letos v Třinci investuje kolem čtvrt miliardy korun. Mezi ty nejdůležitější patří oprava nadjezdu v centru, parkovací dům na sídlišti Sosna a rekonstrukce ulice Kaštanové, která začne v červenci.

„Letošní rok pro město Třinec je hlavně rok dopravní – to je ta dobrá zpráva, protože doprava je ve městě prioritní,“ říká primátorka Věra Palkovská (Osobnosti pro Třinec).

I když tyto velké opravy budou dělníci dělat souběžně, podle Palkovské by se posunutí rekonstrukci ulice Kaštanové na později mohlo hodně prodražit. „Kvůli covidu a teď i dopadům války na Ukrajině jsou ve stavebnictví velké turbulence. Určitě to bude velmi náročné, ale je to spojená stavba s krajem. Druhá věc je, že příští rok by to stálo ještě více, a kdoví, jestli bychom to vysoutěžili a jestli by kraj do toho znovu šel,“ dodává Palkovská.

Kompletní oprava ulice Kaštanové je spojená i s rekonstrukcí kanalizace, a tak bude cesta, která vede mimo jiné ke krajské nemocnici na Sosně, zcela uzavřena. Objízdné trasy povedou přes třineckou část Vendryně.

Spustit audio