Drážní úřad kontroloval železniční přejezdy v Bohumíně. U jednoho nařídil opravu

12. duben 2019

Bohumín nechal zkontrolovat železniční přejezdy soukromých firem. Řidiči i cyklisté, kteří projíždějí Lidickou ulicí, si totiž stěžují na výmoly. Český rozhlas získal výsledky kontroly, ze kterých vyplývá, že Drážní úřad u jednoho z přejezdů skutečně nedostatky odhalil a nařídil vlastníkovi, aby do podzimu dal přejezd do pořádku.

Lidická ulice uprostřed průmyslového Bohumína má jednu zvláštnost. Je na ní několik železničních přejezdů, které patří soukromým firmám. Město se chystá opravit chodníky i veřejné osvětlení, a tak vyzvalo vlastníky, aby dali do pořádku i přejezdy. Hodně stížností je na přejezd od firmy Genetrix.

„To teď po zimě přináší problémy, jsou opravdu tak velké výtluky, že brání bezpečnému průjezdu, což samozřejmě způsobuje nemalé problémy cyklistům i řidičům. Už jsme z jejich strany zaznamenali několik stížností právě na prasklé pneumatiky,“ potvrzuje mluvčí městského úřadu Lucie Balcarová.

Na žádost radnice přejezdy zkontroloval i Drážní úřad. A jak říká jeho mluvčí Martin Novák, skutečně největší problémy zjistili u přejezdu firmy Genetrix. „U tohoto přejezdu jsme zjistili výtluky, které brání bezpečnému přejíždění silničních vozidel. Proto jsme také vlastníka vlečky vyzvali, aby přijal opatření, která povedou k nápravě,“ popisuje Novák s tím, že opatření musí splnit do konce května. Do konce října pak má být přejezd kompletně opraven.

Firma Genetrix je dodavatelem chemických surovin. Ve společnosti má železniční přejezd na starosti Michaela Ledvoňová. K závěrům kontroly se odmítla vyjádřit. Pouze potvrdila, že firma dodrží domluvený termín opravy a výmoly nechá zalít asfaltem do konce října.

autor: ada
Spustit audio

Související