Empty Pipen, Nice To Meet You, Václav Fajfr... Prázdninové ohlédnutí skrz Harendami VI.

11. srpen 2022

Připomínáme nejzajímavější kapely ze série živého hraní natočeného v posledním roce Harendy. Kapel bylo víc než padesát a jejich audiovizuální záznamy najdete také na našem kanále YouTube.

Dnešní rekapitulaci zahájí ostravská hudební partička Empty Pipen, která má kořeny v legendárním klubu Hudební bazar. A to je pojem nejen ostravský ale rovnou republikový, protože jde o klub s 25 let nepřetržitou činností. Za tím vším stojí bratři Zahutovi. Připomeňme ještě, že dlouholetým členem kapely býval i Míťa Dostál, neuvěřitelná figura ostravské hudební scény.

Čtěte také

I s další ukázkou zůstaneme v Ostravě. Kapela Nice To Meet You tvořila písničky s výhradně anglickými texty, ale zdejšímu publiku bude čeština bližší. Snad se v tomto směru blýská na lepší časy, třeba právě s písničkou Hvězda.

Ostrava vždy bývala a je i dnes Mekkou zajímavých písničkářů. Tím rozhodně je Václav Fajfr, který se odhodlal a se svou kůží na hudební trh se vydal už v docela pokročilém věku. Což ale v případě tohoto hráče na kytaru a heligonku tahu na branku rozhodně neubírá.

Černá kočka je uskupení muzikantů, které na sebe nabalil basista Petr Kutáč spolu s kytaristou Honzou Klainym, kteří tvoří ještě se zpěvákem Milanem Srbem autorské jádro kapely. Pánové navíc tvrdí, že spolu vymysleli nový hudební styl jazzpunk.

Černá kočka v rozhlasovém Studiu 1

Za další kapelou se vydáme do Opavy, která je výbornými hudebními projekty prosycena. Zpěvák Kamil Stoklasa je známý spíše z už retrokapely Psychonaut. Ale zajímavé muzikantské spojení v novější kapele Osolto by ji mohlo ještě trumfnout.

O závěr se postarají karvinští Allskapones v písničce s textem českého básníka Františka Gelnera.

autor: Igor Vašut
Spustit audio

Související