Fazolová pomazánka s chilli a sušenými rajčaty
V pondělním Apetýtu pro vás máme opět tip na letní pomazánku. Tentokrát budeme pro její přípravu potřebovat především červené fazole.
Fazolí se dnes ve světě pěstuje až na 500 odrůd. I když se v našem jídelníčku tolik neobjevují, uvařené se dají využít opravdu do všeho. Jsou zdrojem vlákniny. Vhodné jsou při dietě i jako prevence kardiovaskulárních onemocnění. U někoho ale můžou způsobovat nepříjemné nadýmání. Před důkladným povařením je tedy dobré fazole ještě na několik hodin namočit.
Potřebujete:
- 200 g uvařených červených fazolí
- 5 sušených rajčat v oleji
- 3 cherry rajčata
- 3 lžíce balzamika
- 2 lžíce oleje ze sušených rajčat
- 1 lžičku sušeného chilli
- 1 lžičku sušeného tymiánu
- špetku soli a mletého pepře
Fazole spolu s dalšími ingrediencemi rozmixujeme dohladka a následně podáváme s pečivem.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.