Fazolová pomazánka s chilli a sušenými rajčaty

V pondělním Apetýtu pro vás máme opět tip na letní pomazánku. Tentokrát budeme pro její přípravu potřebovat především červené fazole. 

Fazolí se dnes ve světě pěstuje až na 500 odrůd. I když se v našem jídelníčku tolik neobjevují, uvařené se dají využít opravdu do všeho. Jsou zdrojem vlákniny. Vhodné jsou při dietě i jako prevence kardiovaskulárních onemocnění. U někoho ale můžou způsobovat nepříjemné nadýmání. Před důkladným povařením je tedy dobré fazole ještě na několik hodin namočit.

Potřebujete:

  • 200 g uvařených červených fazolí
  • 5 sušených rajčat v oleji
  • 3 cherry rajčata
  • 3 lžíce balzamika
  • 2 lžíce oleje ze sušených rajčat
  • 1 lžičku sušeného chilli
  • 1 lžičku sušeného tymiánu
  • špetku soli a mletého pepře

Fazole spolu s dalšími ingrediencemi rozmixujeme dohladka a následně podáváme s pečivem.

Mohlo by vás zajímat

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.