Festival folkových kapel Malá Ostrava. Pojďte s námi do zákulisí

13. květen 2023

Čtyři kapely se tento týden vystřídaly u nás ve studiu 1 Českého rozhlasu Ostrava. Vůbec poprvé se tam konal už zavedený festival Malá Ostrava. Koncert jsme tentokrát nepřenášeli živě, ale vznikly nahrávky a ty si budete moci poslechnout později v našem vysílání.

O kapelách

Šansonika – kvarteto folkových muzikantů z Orlové. Šansonika je mj. vítězstvím na festivalu a soutěži Moravský vrabec nebo finalistou Porty 2019. Skupina se žánrově řadí do folku, ale v jejich podání slyšíme i šanson, jazz, blues, rock nebo world music.

Manželská krize – hudební spojení básnířky a písničkářky Theodory Glacové a kytaristy Davida Sasína. V písničkářském podání šíří poetické texty ze života a jako správní hudební nevzdělanci drze míchají všemožné žánry jako je folk, blues, pop či bigbít.

Vadim Windy – tak si říká Vadim Pekárek, kytarista, zpěvák a jeden ze zakládajících členů kapely Windy. Určitě si vzpomenete na hit této kapely Ředitel zeměkoule. Teď Vadim vystupuje sám.

Heblo – ostravská parta muzikantů, co si hudbou dělá radost a hraje a zpívá už bez velkých očekávání a ambicí. I to je funkfolková kapela Heblo.

Spustit audio