Festival tance, cirkusu a fyzického divadla MOVE Fest běží. Protože se v něm nezpívá

8. říjen 2020

Ve středu začal v Ostravě 7. ročník mezinárodního festivalu tance, cirkusu a fyzického divadla MOVE Fest 2020, který – pokud ho nepřekazí zpřísněná protiepidemická opatření – potrvá až do neděle.

Sedmý ročník MOVE Festu svým programem reaguje na atypické situace spojené s koronavirovou krizí roku 2020. Jeho letošním tématem je „New life“, tedy v překladu nový život. Dramaturgie festivalu se tak zaměřuje na představení pojednávající o hledání cest k vlastnímu nitru a sebepoznání. Oproti standardní situaci byl festival přesunut na podzim letošního roku.

Move Fest Ostrava 2020

„Téma festivalu New Life reaguje na současnou situaci, kdy opravdu žijeme v nové době. Představení Brave new life otevírá otázky pravdy a manipulace. Naopak s Losers a Radimem Vizvárym se můžete odpoutat od běžného světa na vlně vrcholné akrobacie. Každé představení je něčím inovativní a obohacující a těší nás každá část festivalu, kterou se podaří dostat k divákům a účastníkům. Protože až ten společný celek dělá festival festivalem,“ říká ředitelka festivalu Jana Ryšlavá.

Informace o festivalu a programu najdete na www.cooltourova.cz.

Brave New Life je název představení o dezinformacích a konspiračních teoriích, které festival uvedl v české premiéře. Představení vzniklo v rámci koprodukční spolupráce dvou nezávislých kulturních center – Cooltouru Ostrava a košické Tabačky Kulturfabrik.

Spustit audio