Festival v ulicích, Parní vlak na Osoblažce, Kaczi v Beskydech... Vyberte si z našich tipů

30. červen 2023

Kam za kulturou, zábavou, pohodou v pátek a o víkendu? Pokud ještě nemáte jasný plán, nechte se inspirovat naší nabídkou.

Festival v ulicích

V Ostravě-Porubě začíná Festival v ulicích a také Czech Music Crossroads. Obě akce se budou konat v Domě kultury Poklad a na Hlavní třídě. Vstup bude zdarma. Celkem se na Festivalu v ulicích představí okolo 250 umělců z dvou desítek zemí. Půjde například o hudebníky z Kanady či Kuby, pouliční umělce, akrobaty, klauny. Festival Czech Music Crossroads je opět spojený s hudební konferencí. Na ni přijede na 40 delegátů z celého světa.

Kaczi: Křídla nad Lysou
V rámci své horské tour zahraje písničkářka Kaczi v Beskydech. Koncert Křídla nad Lysou začíná na Chatě Emil Zátopek na Lysé hoře v pátek v 19 hodin. Akce se koná ve spolupráci s nadačním fondem Křídlení.

YouTube show Hurá na prázdniny!
Do Hlučína se vydejte na youtuberskou show Hurá na prázdniny! Akce začíná v pátek v 15 hodin u Hlučínského jezera. Během zábavného odpoledne se můžete setkat a vyfotit s vašimi oblíbenými youtubery. V 19 hodin začíná koncert Terezy Maškové.

Letní opékačky v ostravském Běláku
Do areálu lesní školky v Bělském lese můžete v pátek přijít zavzpomínat na trampské časy a letní opékačky. Nezapomeňte přibrat špekáček či kytaru. Proviant lze zakoupit i na místě. Akce se koná jen za příznivého počasí a začíná v 18 hodin.

Oheň, táborák, kempování, opékání buřtů, buřty (ilustrační foto)

Parní vlak na Osoblažce

Od června do září jezdí parní vlak na Osoblažské úzkokolejce po trase Třemešná – Osoblaha a zpět. Svézt se můžete v červnu a září v sobotu, v červenci a srpnu i v neděli a o státních svátcích.

Na nádraží Třemešná přijede parní vlak v 10:45 a dále pojede do stanic Liptaň, Dívčí Hrad, Horní Povelice, Amalín, Slezské Rudoltice, Koberno, Bohušov a Osoblaha, kam přijede ve 12:03. Parní vlak vyrazí na svou zpáteční cestu v 15:10 a do Třemešné dorazí v 16:39.

Parní vlak na cestě do Osoblahy

Sokolníci a šermíři na Hukvaldech
Dravci přilétají aneb sokolníci na hradě. Hrad Hukvaldy zve na slavnostní zahájení provozu nového návštěvnického centra. Na sobotní akci s bohatým programem se kromě sokolníků představí i šermíři a rytíři. Začátek je v 10 hodin.

Výšlap na Emu
V rámci komentované procházky můžete poznat ostravskou haldu Ema. Výšlap začíná v sobotu v 10 hodin, sraz je na Prokešově náměstí. Půjdete po stopách historie uhlí na Ostravsku a projdete místy, na kterými kdysi jezdily uhelné lanovky. Délka procházky je dva a půl kilometru, koná se za každého počasí.

Lilie v Hlučíně
Do Hlučína zajeďte na mezinárodní pěstitelskou výstavu lilií. Květinami se pokocháte oba víkendové dny v Červeném kostele, a to od 9 do 18 hodin. Kromě lilií budou vystaveny fotografie Lukáše Horkého z jeho projektu Příběh krajiny.

autoři: Petra Štrymplová , tif
Spustit audio