FM City Fest, Fajne léto po židovsku, Burger festival. Vyberte si z našich tipů

27. červen 2024

Kam za kulturou, zábavou, pohodou v pátek a o víkendu? Pokud ještě nemáte jasný plán, nechte se inspirovat naší nabídkou.

FM City Fest

V pořadí šestý ročník frýdecko-místeckého festivalu je nabitý spoustou známých jmen. FM City Fest se prezentuje jako festival plný svěží a různorodé hudby, lidí a chutí a se zajímavým doprovodným programem pro celou rodinu.

Páteční program na hlavní scéně otevře v 16:00 Pokáč, celkem se festivalové dění bude odehrávat na čtyřech pódiích. Během pátku se kromě jiných ještě představí Divokej Bill, Jana Bastien, nebo Mirai, se svými stand upy pak třeba Vladimír Polák, Veronika Žilková a Jiří Krhut.

V sobotu pak návštěvníky areálu Marlenky (dříve Lembergerova textilní továrna) ve Frýdku-Místku čekají Richard Müller, Pam Rabbit, Jelen, Kryštof, Čechomor nebo francouzské duo Ofenbach.

Podrobný program a další užitečné informace včetně ceny vstupného najdete na webu fmcityfest.cz.

Ofenbach

Fenomén Igráček
Expozice slavných figurek, která potěší především nejmenší návštěvníky a jejich rodiče je od pátku k vidění v Městském muzeu v Krnově. Součástí expozice je kromě dalších lákadel také soutěž o ceny, dětská herna s Igráčky a možnost zazávodit si na autodráze. Vybrané typy Igráčků bude možné na místě i zakoupit.

Nostalgické jízdy kočárem v Karviné
Počínaje 28. červnem se každý pátek mezi 15. a 18. hodinou budete moci svézt kočárem po historickém jádru města. Stanoviště je na Masarykově náměstí ve Fryštátě, před zámkem. Trasa vede historickým jádrem a z větší části zámeckým parkem. Za cca půlhodinovou projížďku se platí 200,- Kč. Jen ještě dodejme, že jízdy se nekonají za špatného počasí.

Na zámku Fryštát se můžete projet i kočárem

Festival Fajne léto po židovsku

V sobotu a v neděli se v Krnovské synagoze uskuteční už 4. ročník festivalu Fajne léto po židovsku. Těšit se můžete na besedu s akad. arch. Davidem Vávrou, koncert skupiny Mackie Messer Klezmer Band, nebo na speciální noční prohlídku synagogy pro děti.

Podrobnosti o účinkujících, jednotlivých bodech programu a další užitečné informace najdete na webu krnovska-synagoga.cz.

Synagoga v Krnově

Zážitková prohlídka větrného mlýna
Větrný mlýn v Nových Dvorech na Novojičínsku láká na unikátní komentované prohlídky. Konají se jednou za dva týdny a jedna taková vychází na sobotu 29. června. Vzhledem k malému prostoru mlýna je nutná předchozí rezervace a úhrada vstupného v turistickém informačním centru nebo on-line. Prohlídky začínají v 14:00 a 15:30. Další informace zde

Sokolníci na hradě Hukvaldy
Ve středověku bylo sokolnictví výsadou šlechty a samotných králů, ale i dnes nás krása dravců fascinuje. Mistři sokolníci v sobotu 29. června představí své umění vycvičit opeřené svěřence, kteří mají dokonalý zrak a neuvěřitelnou rychlost v letu. Hrad je otevřený od 9:00 do 18:00.

Burger Street Festival Opava

Ve dnech 28. – 30. června se koná Burger Street Festival – největší český street food festival v Opavě u OC Breda & Weinstein. Podrobnou nabídku festivalu najdete na webu https://burgerstreetfestival.cz/opava-2024.

Burger
Spustit audio