Fotbal ve své opravdové podobě aneb jak se slezské Lazio loučilo s podzimem

12. listopad 2019

Blíží se polovina listopadu a to znamená, že postupně končí podzimní část fotbalových soutěží. Zaměříme se teď na ty úplně nejnižší. Tým ze Suchých Lazců u Opavy hraje tzv. třetí třídu, ale rozhodně nečekejte nějaké rekreační čutání do balónu.

Byli jsme u jejich rozloučení s touto částí sezóny, kdy hráči vyjeli na zápas do sousední Hrabyně. „Na to, že jsme začali manšaft budovat někdy v srpnu, tak musím říct, že jsem velmi spokojen. Po prvních utkáních, kdy jsme všechno vyhrávali, si všichni mysleli, že budeme postupovat, ale jsem s pokorou rád za to, kde jsme,“ říká před zápasem v Hrabyni trenér Vít Halška.

Z utkání fotbalistů Suchých Lazců v Hrabyni

Je to boj. Je to zápas, který by fanoušek zvyklý na první ligu na samotném chvostu fotbalových soutěží možná ani nečekal. Není nouze o emoce i přímo na hřišti.

Z utkání fotbalistů Suchých Lazců v Hrabyni

Chtěli vyhrát, ale nakonec je to 4:1 pro Hrabyni. A v autobusu to vypadalo na skleslý odjezd, ale nebyl by to tým Suchých Lazců, kdyby se neotřepal.

Stojí to za to bez ohledu na výsledek. Je fajn mít svůj fotbal. „Prohráli jsme, ale stojí to za to. Jsem rád, že tady vznikla taková parta, která tady je. Jsem za to strašně rád,“ zhodnotil celou akci starosta Suchých Lazců Petr Orieščík (ČSSD).

Takže na jaře znovu. Fotbal – i ten úplně dole – rozhodně žije.

Z utkání fotbalistů Suchých Lazců v Hrabyni
autor: mrk
Spustit audio