Fotbalisté Hradce Králové absolvovali na trávníku nové arény první trénink a už se těší na zápas

4. srpen 2023 09:19

Královéhradečtí fotbalisté absolvovali první trénink na nově zkolaudovaném hřišti v malšovické aréně. Už zítra večer je pod symbolickými "Lízátky" čeká po slavnostním otevření stadionu prvoligový duel s Českými Budějovicemi. První kroky po čerstvém pažitu udělal s týmem během včerejšího tréninku také útočník Petr Juliš.

Čtěte také

„Byl to hezký pocit, ale všichni se už těšíme, až tady budou fanoušci a zahrajeme si před lidmi. Ale bylo to nádherné, hřiště vypadá moc dobře,“ říká Petr Juliš.

Takže i tráva vypadá, že se chytila, a mělo by to jít dobře? „Místy je plocha trošku měkčí, ale myslím si, že se to ještě srovná. A bude to všechno dobré.

Bylo to v posledních dnech trošku dramatické, nevědělo se, jestli se bude moci v Hradci hrát nebo ne. Jak jste to v kabině vnímali? „Hlavně jsme se všichni báli, nikdo už nechtěl jezdit do Plzně. Bylo by to náročné jak časově, tak i po psychické stránce. Všichni jsme doufali, že budeme tady. Nakonec to dopadlo a jsme za to moc rádi. Těšíme se na sobotu.

9 300 fanoušků, vyprodaný stadion během několika minut

V aréně by měla být atmosféra, která vás požene. „Přesně tak. Opravdu se moc těšíme na fanoušky. Věříme, že budou všichni fandit, že se také všichni těší. Bylo vyprodáno asi za 90 minut, takže to bylo hrozně rychlé.

Čtěte také

Nebudete ale pod velkým tlakem? Podobnou atmosféru jste si sice užili například na Slavii, ale doma to zase bude něco jiného. „Nemyslím si, že bychom měli být pod tlakem. Mělo by nás to spíše hnát dopředu a motivovat, než aby nás to nějak svazovalo. Jdeme si zápas užít a vyhrát.

Čím může být tým Českých Budějovic nebezpečný? „Dívali jsme se už na nějaká videa, mají šikovné středopolaře, kteří dokáží obcházet hráče. Na to se musíme připravit a nesmíme jim to dovolit. Musíme ty míče získat a následně jít do útoku. Takže důležité bude držení balonu, bych řekl.

Je nějaký zvýšený zájem z okolí, od rodiny či od kamarádů, dostat se na tento zápas? „Ano, dostal jsem několik zpráv, jestli mám nějaké lístky. Snažil jsem se všem vyhovět, aby přišli, říká fotbalový útočník FC Hradec Králové Petr Juliš před svým prvním zápasem v dresu Votroků na novém malšovickém stadionu.

autoři: Tomáš Borovec , baj
Spustit audio

Související