Frýdek-Místek chce koupit hotel Centrum a přestavět ho na byty

4. červen 2018 13:10

Dříve vyhlášený hotel Centrum ve Frýdku-Místku jde do dražby. Jedenáctipatrová budova nedaleko vlakového nádraží byla původně postavena pro dělníky celulózky. Později se z ní stal hotel, který je už přes dva roky zavřený. O opuštěnou budovu se bude v dražbě ucházet i město.

Je vidět, že se o hotel nikdo už přes dva roky nestará, začíná chátrat. Jeho provoz byl ukončen kvůli soudním sporům o vlastnictví. Ty už byly pravomocně ukončeny a hotel je teď prodáván v rámci nařízené likvidace dědictví.

Jedním ze zájemců je i město. „Zastupitelé rozhodli, že do dražby půjdeme. Teď už je to tedy na radě města, která se sejde v den dražby a bude řešit aktuální nabídky,“ říká primátor Frýdku-Místku Michal Pobucký (ČSSD). Vyvolávací cena budovy je 29 milionů korun.

„Město, pokud by nabylo hotel centrum, už z něj hotel dělat nebude. Je tam asi 180 pokojů, které můžeme využít na startovací byty,“ dodává primátor.

Získáním hotelu by město nejen částečně uspokojilo poptávku po bytech, ale zabránilo by i tomu, aby v budově neskončili nepřizpůsobiví lidé, upozorňuje primátor Pobucký.

Město teď pracuje na odhadu, kolik by přestavba hotelu na byty stála. Termín prohlídky hotelu pro zájemce je naplánován na toto pondělí.

autor: iha
Spustit audio