Hasiči ukončili likvidaci požáru vrakoviště v Ostravě. Příčinu začnou řešit experti

11. květen 2021 09:53

Hasiči dnes ráno ukončili likvidaci požáru vrakoviště v Ostravě-Vítkovicích, které začalo hořet v pondělí ráno. Dnes dopoledne začnou místo prohledávat experti a hledat příčinu.

Známá ještě není ani škoda, kterou plameny způsobily. ČTK to dnes řekl mluvčí moravskoslezských hasičů Lukáš Popp. Požár v pondělí vypukl v areálu společnosti SPV Recycling, která ekologicky likviduje automobily. Podle jejího ředitele Jiřího Šaška požár částečně ochromil chod firmy.

„V současné době na místě už nemáme žádné jednotky. Kolegové, kteří na místě zůstávali přes noc a s pomocí termokamery vyhledávali a hasili lokální ohniska požáru, odjeli v ranních hodinách,“ uvedl Popp. Místo požáru nyní hlídají policisté. Vyšetřovatelé se podle Poppa vrátí na místo okolo 10:00, kdy by mělo pokračovat ohledání požářiště.

Čtěte také

V areálu společnosti SPV Recycling v pondělí začaly hořet vraky automobilů a nadrcený recyklát. Hořelo okolo 2000 tun materiálu. „Stroj, u kterého hořelo, momentálně nefunguje. Jsme uprostřed vyšetřování,“ řekl ČTK Šašek.

Podle hasičů to byl letos zatím nejrozsáhlejší požár v Moravskoslezském kraji. Kouř byl v pondělí dopoledne i brzy odpoledne vidět kilometry daleko. Podle policie ohni předcházel výbuch. Nikdo se nezranil. Na místě v jednu dobu zasahovalo 150 hasičů, 58 hasičských aut včetně speciální techniky a dva vrtulníky.

Hasiči využili i další techniku, kterou u běžných požárů nenasazují. Při zásahu vyhlásili zvláštní, nejvyšší ze čtyř stupňů požárního poplachu. Odpoledne ho snížili na druhý stupeň.

zdroj: ČTK
Spustit audio

Související