Havířov opravil další ze svých zdravotních středisek ve městě

20. září 2019 06:20

Havířov se letos soustředí na opravu zdravotních středisek. Městská realitní agentura dokončila to v Dlouhé ulici. Jeho oprava vyšla na necelých 20 milionů korun. Do konce roku se město chystá na opravu ještě dalších tří zdravotních středisek.

„Design budovy je velmi moderní. Máme tady taky úplně nové chodníky s tím, že předtím tady nebyl bezbariérový přístup. A vstup je chráněn stříškou,“ popisuje Simona Součková z Městské realitní agentury, která má na opravy středisek na starosti.

Zdravotní středisko v Dlouhé ulici se ale nezměnilo jen zvenčí. Budova má novou hydroizolaci, celá se zateplila, má nová plastová okna, střechu i omítky. „Rekonstrukce probíhala od března a postupovalo se po jednotlivých podlažích s tím, že rekonstrukce jednoho patra trvala asi 30 dnů,“ dodává Součková.

Agentura budovu opravovala za plného provozu, což pro pacienty nebylo pohodlné. Paní Dagmar s paní Marií, které tu chodí pravidelně k doktorovi, jsou ale s výsledkem spokojené. „Je to pěkné proti tomu, jak to bylo předtím. A celkem rychle to zvládli. Je upravený výtah. A nevzpomínám si, že by to tady předtím za těch 50 let aspoň vymalovali,“ říkají.

Zdravotní středisko v Dlouhé ulici je už druhým střediskem, které v tomto roce město opravilo. V tuto chvíli rekonstruuje i zdravotnickou budovu v ulici Jurije Gagarina, která je úplně uzavřená. Doktoři proto museli své ordinace dočasně přesunout. Do konce tohoto roku chce Městská realitní agentura začít opravu ještě dalších dvou zdravotních středisek.

Spustit audio