Hokej v pochmurné atmosféře. Havířov si před zápasem připomínal zesnulého fanouška

31. říjen 2019 12:36

Hokejový klub v Havířově řeší velkou tragédii. Po sobotním zápasu 1. ligy utrpěl jeden z fanoušků zranění, kterým po několika hodinách podlehl. Krajští kriminalisté teď prověřují okolnosti celého incidentu. Jedna z verzí je totiž taková, že došlo k napadení ze strany člena ochranky. Středeční zápas havířovských hokejistů s Litoměřicemi se proto odehrál v dosti pochmurné atmosféře.

Před havířovským stadionem se každou chvíli někdo zastaví a zapaluje svíčku za zesnulého fanouška, takže po chvíli už tu září možná padesát plamínků.

„Údajně spadl ze schodů. Pak jsme se dozvěděli, že měl být údajně napaden pořadatelskou službou, ale nechtěli jsme to roznášet, protože nic nebylo oficiální. Je to hodně smutné. A jestli se ukáže vina security, tak bude hodně smutné, jak se zachovala,“ říká Radiožurnálu nevlastní bratr zesnulého fanouška.

Kolem stadionu se před zápasem živě spekuluje o tom, že mohl být jednačtyřicetiletý fanoušek obětí násilného činu pořadatelské služby. Ostatně než se situace řádně prošetří, klub bude využívat služby jiné agentury zajišťující pořádek. 

U turniketů před vstupem do haly tak postávají jiní muži s nápisem „security“ na zádech. „Nevíme nic, my jsme jiná sekuritka,“ kroutí hlavou, když se jich zeptáte na víkendovou tragédii.

Když od pietního místa uděláte pár kroků a vejdete na stadion, řeknete si, že tady už není tak pochmurná nálada. Alespoň dokud na začátku diváci nedrží minutu ticha. A taky dokud si nevšimnete transparentů místních fanoušků. Na jednom z nich stojí „odpočívej v pokoji, Michale“, na dalším je zase dost hanlivý vzkaz pro místní ochranku. 

„K události, která se tady odehrála po sobotním zápase, se klub nebude nijak víc vyjadřovat. Alespoň do doby, než proběhne vyšetřování, které má na starosti kriminální policie,“ říká Martina Kotulová z vedení havířovského klubu. Víc vám tu k sobotní tragédii nikdo neřekne.

autor: nyc
Spustit audio

Související