Hokejisté Třince se v derby střetnou s Vítkovicemi, vítěz může jít do vedení

23. listopad 2018 08:40

Hokejové derby regionálních rivalů Třince a Vítkovic vždy budí emoce. V dnešním utkání 21. extraligového kola ale půjde v Třinci o první místo tabulky. Obě mužstva se totiž úterní výhrou bodově dotáhla na vedoucí Liberec.

„Bude to asi vyhrocené jako vždy. Tabulka je teď namačkaná jako už dlouho ne. Bude to zajímavé pro diváky, pro média, pro hráče, takže je to dobré,“ předpokládá zaťatou bitvu kapitán Třince Lukáš Krajíček, který jako obránce vede kanadské bodování klubu.

Čtěte takéÚspěšné dohrávky. Třinec a Vítkovice se po výhrách dotáhly na čelo extraligy

Třinec vyhrál první derby v sezoně na domácím ledě 4:2, zvítězil i ve dvou přípravných utkáních v létě a zvládl i předchozí dvě utkání ve Vítkovicích.

„Poslední dobou se nám v Třinci až tak nedaří, vyhráli jsme tam, myslím, jen jednou loni, takže určitě bychom to chtěli změnit. Ale taky musíme vnímat momentální sílu Třince – vyhráli šest zápasů v řadě, víme o jejich ofenzivní síle, skladbě kádru. Favoritem jsou určitě domácí,“ přehazuje roli favorita na Oceláře trenér Vítkovic Jakub Petr.

Jakub Petr má i roli generálního manažera klubu a nedávno oslovil zkušeného Tomáše Plekance, stejně jako Třinec. Ale bývalý hráč Montrealu a reprezentace nejspíš zamíří jinam.

I bez Plekance na jedné či druhé straně bude mít derby ve Werk Aréně náboj. Že jde o první místo, nehraje až takovou roli. „Samozřejmě se těším, ale zrovna to derby je tak specifické, že je úplně jedno, kdo je kde v tabulce. To se hraje, jako kdybychom nikdo neměli žádné body, hraje se to na krev,“ nepotřebuje extra motivaci třinecký gólman Šimon Hrubec.

Na ledě se poměří dva reprezentační brankáři, kteří nedávno reprezentovali na finském turnaji Karjala Cup. Hrubec rád vítkovického Patrika Bartošáka uvidí.

„Těším se na něho, přijede výborný brankář. Poznal jsem ho teď na Karjale a pár věcí jsme si tak vyříkali, v dobrém samozřejmě. Super jsme si pokecali a o to to teď bude pro mne zajímavější, protože to nebude jenom Bartošák, kterého znám z Vítkovic, ale vlastně, dá se říct, kamarád,“ dodává Šimon Hrubec.

Zápas před vyprodanou Werk Arénou začne v 17:00.

autor: ddp
Spustit audio

Související