Hradecký slunovrat; Zapomělsem – Medvěd Josef

26. červen 2020

Kulturní festival v areálu pohádkového zámku. Při těchto slovech se zřejmě každému vybaví festival Hradecký slunovrat, který navzdory svému mládí nese pro mnohé přízvisko kultovní.

Hradecký slunovrat letos proběhne v původním termínu 27. a 28. června, ale kvůli koronavirové krizi se uskuteční originálně hned dvakrát. Druhé dějství proběhne 23. a 24. října.

Součástí Hradeckého slunovratu je tzv. Welcome scéna, do které se kapely hlásí na základě konkurzu. Letos tuto možnost využilo neuvěřitelných 216 kapel, z kterých vybrali dramaturgové Welcome scény Ondřej Oborný a Milan Tesař 14 kapel. Nechtěl bych být v jejich kůži, ale už první poslech čerstvého aktuálního profilového CD Welcome scény, je důkazem, že pánové vybírali opravdu citlivě a svědomitě.

Dnes si pustíme první slunovratí ochutnávku, kapela se jmenuje Zapomělsem, pochází z jesenických hor a svou melancholii představí písní s názvem Medvěd Josef. Festival Hradecký slunovrat je zkrátka fenoménem, a kdo si dá práci ho objevit,  rozhodně ho nenechá chladným.

autor: Milan Bátor
Spustit audio