Milan Bátor

autor hudebních rubrik a pořadů

Pro Ostravu připravuji Hudební přístav a pro Vltavu píši hudební recenze

Co v rozhlase dělám:

Připravuji pořad Hudební přístav, který představuje hudební novinky z Moravskoslezského kraje.

Jak jsem se k této práci dostal:

Náhodou. Monika Horsáková, která původní pořad Radio Ostrava Live připravovala, mne oslovila a já si řekl: za zkoušku nic nedám... A tak jsem tady. Pouze jsem si vymyslel pro pořad nový název a poprosil Davida Stypku o znělku z jeho písničky. A plujeme... :-)

Co považuji za rozhlasová "nej" v mé práci:

Milan Bátor

V rozhlase je úžasná parta, kterou jinde na světě nenajdete. Panuje zde atmosféra svobody, pospolitosti a tvůrčí prostředí. Setkávání s takovými kreativními lidmi mě moc baví. Co je však na této práci nejlepší? Možnost neustále růst a být v obraze. Příprava Hudebního přístavu je pro mne velmi obohacující. A když je pak i příjemná zpětná vazba od posluchačů a kapel, je to opravdu „nej“… :-)

Dosavadní kariéra:

Nevím, jestli se tomu dá říkat kariéra, ale mám za sebou Janáčkovu konzervatoř (hra na kytaru u mistra Ondřeje Gilliga) a Filozofickou fakultu Ostravské univerzity (doktorát z Hudební teorie a pedagogiky). Ale to asi není podstatné, důležitější je, že už téměř 20 let učím hru na klasickou, akustickou a elektrickou kytaru na ZUŠ Hradec nad Moravicí. Nevnímám to však jako kariéru, nýbrž jako krásnou práci s mladými lidmi, která mě hrozně moc baví! Kromě toho mě nesmírně baví psát a přemýšlet o muzice.

Co jsem ochoten na sebe prozradit:

Rodina a hudba jsou věci, které tvoří můj vesmír. Obojí je totiž o vztazích a komunikaci a kdo má tyto dvě věci srovnané, může na ně nabalovat další a další hodnoty. Momentálně mě velmi naplňuje příprava seriálu o Vlastu Redlovi na kanálu YouTube, kam nahrávám každý týden jednu z jeho krásných písniček v mé úpravě pro sólovou kytaru. Seriál Milan Bátor plays Vlasta Redl má čím dál větší odezvu. Musím prozradit, že jej sleduje a hodnotí velmi pozitivně i sám mistr VR, což mne velice těší, neboť věřím, že si to jeho geniální muzika zaslouží. Už nyní mám zpětnou vazbu, že někteří díky těm videím přišli na to, jak se ta či ona píseň hraje. Pocit, že neděláme něco nadarmo, je k nezaplacení... :-)

Všechny články

Stránky

Sledujte nás

Kolegové