Martyna Radłowska-Obrusník

redaktorka

Připravuji vysílání pro polskou národnostní menšinu a o ní.

Co v rozhlase dělám:
V redakční práci mě zajímají především následující témata - Poláci na Zaolziu a v České republice, záležitosti česko-polského pohraničí, výměna informací mezi polskou minoritou a českou majoritou, kulturní stereotypy a jejich překonávání.

Polacy na Zaolziu i w republice, sprawy pogranicza czesko-polskiego, wymiana i przepływ informaci między mniejszością polską i czeską większością, stereotypy kulturowe i ich przełamywanie - to m.in. tematy, które interesują mnie w mojej pracy redakcyjnej.

 

Jak jsem se k této práci dostala:
Byla to dlouhá cesta - od polských médií přes menšinová až k českým, a zároveň od tištěných, televizních, internetových až po rozhlasová.

Oj długa to była droga – od polskich przez mniejszościowe, po czeskie media – i to zarazem drukowane, telewizyjne, internetowe i radiowe.

 

Co považuji za rozhlasová "nej" v mé práci:
"Nej"? Pracujeme v týmu, takže není žádné jen moje "nej". Naším společným "nej" je poslechovost našého vysílání.

Naj…? Pracujemy w zespole – nie ma więc „mojego naj…“ Wspólne nasze „naj” to słuchalność naszych audycji.

 

Dosavadní kariéra:
Kariéra - to je velké slovo a nemyslím si, že by zrovna o ni mělo jít v životě především. Spíše o uspokojení z odvedené práce a pocit, že jsme udělali vše co bylo v našich silách, aby byl výsledek co nejlepší. Nic víc. Když se cestou přihodí nějaké ocenění – například Światowego Forum Mediów Polonijnych czy nominacja, jak ta na CZ-PL Local Press Awards - člověka to potěší, ale není to hlavní.

Kariera - to duże słowo i chyba w życiu niezupełnie o nią chodzi. Raczej o satysfakcję z pracy, poczucie, że zrobiło się wszystko co możliwe, że „oliwa sprawiedliwa i na wierzch wypływa”. Nic więcej. A, że po drodze było parę nagród – tych Światowego Forum Mediów Polonijnych, wyróżnień czesko-polskich i czeskich – to się przecież zdarza.

 

Co jsem ochotna na sebe prozradit:
Zajímám se o fotografii, umění a architekturu. Už více než 10 let přednáším na Ostravské univerzitě, mezi jinými i česko-polskou kulturní komunikaci. Baví mě práce na zahrádce a moje džemy jsou mezi přáteli vyhlášené.

Pasjonuje mnie fotografia, sztuka, architektura, od początku wieku jestem wykładowcą Uniwersytetu Ostrawskiego, gdzie m.in. uczę czesko-polskiej komunikacji kulturowej. Lubię pracę w ogrodzie, wszystkim smakują moje konfitury.

 

Telefon: 221 555 641
E-mail: martyna.radlowska-obrusnik@rozhlas.cz

Všechny články

Stránky

Sledujte nás

Kolegové