Richard Piskala

vedoucí programu, moderátor

Připravuji, kontroluji a hodnotím vysílání a tým, který ho tvoří. A moderuji.

Co v rozhlase dělám:
Pozice, na které v Českém rozhlase Ostrava pracuji, se nyní nazývá "vedoucí programu", dříve šéfredaktor. Takže šéfuji redaktorům, moderátorům, zprávařům a zodpovídám za to, že celý program Českého rozhlasu Ostrava je pro naše posluchače zajímavý, bez chyb a problémů. Zároveň také moderuji pořad Hudební pošta.

Jak jsem se k této práci dostal:
Po studiu a vojně jsem v roce 1990 nastoupil jako učitel na jedno z ostravských učilišť. Po třech letech ve školství mne napadlo, že by nebylo špatné zkusit něco jiného a tak jsem se přihlásil do konkurzu na redaktora do jednoho z ostravských soukromých rádií. Přijali mne a tak jsem se začal od roku 1993 učit základům rozhlasového redaktorského řemesla a za pár týdnů jsem pak začal i moderovat a definitivně jsem podlehl kouzlu rádia.

Co považuji za rozhlasová "nej" v mé práci:
V současnosti moderování kontaktního pořadu Hudební pošta. Z ohlasů vím, že tento pořad přináší radost a pohodu našim posluchačům. To se přenáší i na mne a za to jsem moc vděčný.

Dosavadní kariéra:
Od roku 1993 moderování v soukromém rádiu, od roku 1995 externí spolupráce s Českým rozhlasem Ostrava, nejprve jen moderování, poté i redaktorská práce. V letech 2000-2003 jsem si "odskočil" do České televize, kde jsem pracoval jako redaktor, moderátor a editor. Od prosince 2003 jsem se vrátil do Českého rozhlasu Ostrava na místo šéfa programu, kde jsem dosud a zároveň jsem až do roku 2012 dál externě spolupracoval jako moderátor i s ČT Ostrava.

Co jsem ochoten na sebe prozradit:
Rád chodím po horách, kromě Beskyd se rád občas vydávám na tůry do hor na Slovensko, nebo do Alp.

 

Telefon: 221 555 621
E-mail: richard.piskala@rozhlas.cz

Všechny články

Stránky

Sledujte nás

Kolegové