I v samotě může člověk najít naději, zpívají Tara Fuki v nové písni Samoty

18. prosinec 2020

V Hudebním přístavu máme kapelu, která je mému srdci obzvlášť milá a blízká. Tara Fuki znám od jejích naprostých začátků před dvaceti lety.

Dvojice zpívajících violoncellistek Dorota Barová a Andrea Konstankievič jsou jedním z nejoriginálnějších hudebních zázraků české hudby: jejich nádherné violoncellové souzvuky a sametové hlasy slyšíte jednou a pamatujete si navěky. Tak intenzivní je jejich vzájemná interakce a výrazová přesvědčivost.

Tara Fuki letos na podzim vydaly nové album Motyle a my si z něj pustíme písničku s názvem Samoty. Je to něžná píseň, která ale dokáže překvapit rockově hutnou mezihrou. Ta svědčí o tom, že Tara Fuki jsou schopny vstřebat stále nové a nové inspirační podněty. Písnička Samoty z nového skvělého alba Tara Fuki vypráví příběh, že i v samotě může člověk najít naději.

autor: Milan Bátor
Spustit audio

Související

  • Tara Fuki: Motyle

    Novinka ženského dua Tara Fuki, které tvoří Andrea Konstankiewiczová a Dorota Barová. Poslechněte si recenzi Otakara Svobody.

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.