Jak se dělá vaječný koňak bez vajec? Setkání s kuchařem Davidem Valíčkem
31. prosinec 2021
David Valíček je uznávaný kuchař. Také majitel kuchařského atelieru v Ostravě-Petřkovicích a hlavně muž, který 14 let vařil v několika zemích světa. Mimo jiné v proslaveném dubajském hotelu Burj Al Arab.
Autorka pořadu Iva Piskalová se s ním setkala v jeho kuchyni v době, kdy dokončoval vaječný koňak bez vajec. A vyzvěděla i recept na rychlé silvestrovské pohoštění i špízy, které se naučil na Ukrajině.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.