Jak se dělá vaječný koňak bez vajec? Setkání s kuchařem Davidem Valíčkem

31. prosinec 2021

Největší audioportál na českém internetu

Vaječný likér (ilustr. foto) | Foto: Archiv Davida Valíčka

S Davidem Valíčkem hovořila Iva Piskalová

David Valíček je uznávaný kuchař. Také majitel kuchařského atelieru v Ostravě-Petřkovicích a hlavně muž, který 14 let vařil v několika zemích světa. Mimo jiné v proslaveném dubajském hotelu Burj Al Arab.

Autorka pořadu Iva Piskalová se s ním setkala v jeho kuchyni v době, kdy dokončoval vaječný koňak bez vajec. A vyzvěděla i recept na rychlé silvestrovské pohoštění i špízy, které se naučil na Ukrajině.

Nejposlouchanější

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.