Jak śe mace? Zdraví vás Ľudová hudba Stana Baláža z Raslavic

14. červenec 2021

Ľudová hudba Stana Baláža z Raslavic patří k ozdobám slovenské folklorní i world music scény. Po mimořádně úspěšném debutu v rozhlasovém hudebním cyklu Zpěvem k srdci v říjnu 2019 vás kapela ze šarišských Raslavic pozdraví opět na kulturní vlně Moravskoslezského kraje, a to zpěvem a hudbou z nového CD.

Album Jak śe mace? bylo letos nominováno na cenu Radio Head Award a umístilo se skvěle i ve světovém žebříčku World music chart. Odkaz Ondreje Majera, Štefana Žoltáka, Sivákovců či židovské komunity, ale především mimořádné pěvecké a instrumentální výkony uslyšíte v naší Písni domova.

autor: Jan Rokyta
Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.