Jarní kulinářské inspirace v podání šéfkuchaře Jana Kostky
Chřest, bylinky, mladé maso, zeleninové saláty. Na jaře v kuchyni odlehčujeme a těšíme se třeba i na úrodu prvních jahod. V naší Poradně jsme po nějaké době opět vařili.
Nechte se inspirovat šéfkuchařem a odborným pedagogem Janem Kostkou, který přidal jako vždy pár užitečných rad, tentokrát pro přípravu jarního menu.
Související
-
K houbám víno raději ne, radí gastronomové. A k dýním?
Tématem naší Poradny je jídlo z dýní a hub. Našimi hosty byli středoškolští učitelé odborných gastronomických předmětů Pavel Voborník a Jan Kostka.
-
Jak kořenovou zeleninu povýšit na delikatesu, poradí kuchař Jan Kostka
Zaměříme se na zpracování zásob loňské úrody. Dáme vám například tip na to, jak vykouzlit skvělý pokrm z hub a poradíme, jak správně připravit jídlo ze zamražené zeleniny.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
![tajuplny_ostrov.jpg tajuplny_ostrov.jpg](https://ostrava.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/dc6840ce882ec3bac8e628bfab9f5bc9.jpg?itok=MGjKRqj7)
![](https://ostrava.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/6515d334428e57ce276151baa6fa5313.jpg?itok=m8R2tATO)
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.