Jarní kulinářské inspirace v podání šéfkuchaře Jana Kostky
Chřest, bylinky, mladé maso, zeleninové saláty. Na jaře v kuchyni odlehčujeme a těšíme se třeba i na úrodu prvních jahod. V naší Poradně jsme po nějaké době opět vařili.
Nechte se inspirovat šéfkuchařem a odborným pedagogem Janem Kostkou, který přidal jako vždy pár užitečných rad, tentokrát pro přípravu jarního menu.
Související
-
K houbám víno raději ne, radí gastronomové. A k dýním?
Tématem naší Poradny je jídlo z dýní a hub. Našimi hosty byli středoškolští učitelé odborných gastronomických předmětů Pavel Voborník a Jan Kostka.
-
Jak kořenovou zeleninu povýšit na delikatesu, poradí kuchař Jan Kostka
Zaměříme se na zpracování zásob loňské úrody. Dáme vám například tip na to, jak vykouzlit skvělý pokrm z hub a poradíme, jak správně připravit jídlo ze zamražené zeleniny.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Lidský faktor jsem znal jako knížku, ale teprve s rozhlasovým zpracováním jsem ho dokonale pochopil...
Robert Tamchyna, redaktor a moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Lidský faktor
Točili jsme zajímavý příběh. Osoby, které jsme hráli, se ocitaly ve vypjatých životních situacích, vzrušující práce pro herce a režiséra. Během dalšího měsíce jsme Jiří a já odehrané repliky svých rolí žili. Fantasmagorické situace posledního dílu příběhu se staly naší konkrétní každodenností. V srpnu Jiří Adamíra zemřel. Lidský faktor byla naše poslední společná práce.“ Hana Maciuchová