Jedna z nejvytíženějších poboček ostravského úřadu práce se stěhuje

18. září 2014

Nezaměstnané z nejlidnatějších částí Ostravy, a to ze sídlišť v Hrabůvce a Zábřehu, čeká změna. Pobočka úřadu práce, kam dosud chodili, se stěhuje na novou adresu do jiné části města. Důvody jsou ekonomické.

„Nájemné, které jsme platili v objektu v ulici Na Obvodu, už překračovalo naše možnosti, proto jsme hledali jiný nájemní objekt,“ vysvětluje Pavel Zdražila z Úřadu práce v Ostravě.

Stěhování probíhá na etapy. Například kanceláře, kde si lidé vyřizují dávky v hmotné nouzi, zavřely právě dnes.

Levnější nájem a vyhovující prostory našli úředníci až o zhruba šest kilometrů dál, v Ostravě-Mariánských Horách. V budově v Hudební ulici bude provoz částečně zahájen už příští týden.

Kontaktní pracoviště Ostrava-Jih využívá zhruba 7000 lidí. Někteří z nich mají obavy, že nová budova úřadu bude praskat ve švech: „Bude to tam stísněnější, tady je to větší. A tolik lidí. Určitě to bude velká šílenost.“

Pavel Zdražila z ostravského úřadu práce ale věří, že se podmínky pro žadatele o práci nezmění k horšímu.

„Domnívám se, že námi poskytované služby budou v naprosto stejném standardu. Objekt je samozřejmě bezbariérový, dostanou se tam tedy i lidé se zdravotním postižením, popřípadě maminky s kočárky, protože se tam vyřizují i dávky státní sociální podpory,“ dodává.

Příští týden se na novou adresu přestěhuje zbývající část pobočky, a to oddělení zprostředkování a podpor v nezaměstnanosti.


Zvětšit mapu
autor: iha
Spustit audio