Jejich jedinečný krajový recept na křupavé preclíky má prý počátky už v 17. století
Nebýt prababičky z Bordovic a vzpomínek na kdysi pravidelné rodinné víkendové pečení, možná by dnes Filip a Lukáš Mrózkovi měli každou sobotu a neděli volnou. Protože se ale rozhodli vzkřísit oblíbenou a skoro zapomenutou recepturu a rozjet vlastní podnikání, mají se mladí studenti co otáčet.
Filip připravuje a krájí těsto a obsluhuje troubu. Lukáš je zase specialista na válení či „šulání" preclíků. Sehraná dvojice bratrů Mrózků ze Starého Města u Frýdku-Místku stojí za výrobou Filukových preclíků, které ručně pečou podle staré krajové receptury a know-how prababičky z Bordovic.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.