Kaczi, Filip Rácz, Bandaband, Illegal Illusion a PBK Blues. Prázdninové ohlédnutí skrz Harendami III.

21. červenec 2022

Letní vydání rekapituluje nahrávky pořízené ve Studiu 1 v rámci speciální celoroční edice Harenda Live. Přes 50 kapel a sólových interpretů se zúčastnilo projektu, který je zaznamenán také na rozhlasovém kanále YouTube.

Dnes si připomeneme jednu ze sólistek, zpěvačku, hudebnici a písničkářku Kaczi, která neodmyslitelně patří k podbeskydské hudební scéně, kde pravidelně vystupuje sama ale i se svojí doprovodnou kapelou.

Čtěte také

Svůj sólový debut si v loňském roce prožil dlouholetý frontman kapely FiHa Filip Rácz. Navíc se obklopil šikovnými muzikanty a zpěvačkami.

Kapelu Bandaband jste mohli slyšet také na frýdecko-místeckém festivalu Sweetsen, na který v posledních letech expandují i ostravské partičky, které sází na bydliště v okrese Frýdek-Místek alespoň jednoho člena. Bandaband ale netřeba dlouze představovat, protože patří ke stálicím klubové scény.

Další hudební partou, kterou si v tomto vydání Harendy připomeneme, jsou Illegal Illusion. Byla to první kapela, která naplno zvukově provětrala ostravské Studio 1 svojí decibelovou smrští. Je ale nutno podotknout, že taková změna byla pro všechny veskrze příjemná.

Poslední partičkou tohoto vydání jsou bluesovými kluby ošlehaní PBK Blues, kteří rádi vymetají i kluby u sousedů v Polsku. Patrně to bude i tím, že mají na repertoáru některé písničky právě v polském jazyce, a navíc blues je u našich severních sousedů velmi populární.

autor: Igor Vašut
Spustit audio

Související