Kadeřnicím se už plní diáře. Vláda plánuje provozovny otevřít 25. května

16. duben 2020 06:20

Kadeřnice začínají ostřit nůžky a chystat šampóny. Vláda chce jejich salóny otevřít až koncem května, ale zákazníci s odrostlými a prošedivělými vlasy jsou netrpěliví. Po té co se o vládním plánu dozvěděli, si už rezervují termíny.

Nejedna žena, která absolvovala rychlokurz na kadeřnici, aby se s pomocí stříhacího strojku pokusila udělat ze svého muže opět okouzlujícího gentlemana, ví, že to opravdu není legrace, a že to může vést i k určitému vztahovému napětí.

Čtěte také

Na otevření kadeřnických salónů netrpělivě čekají i ženy, nejen kvůli stříhání, ale i  kvůli barvení odrostlých vlasů. „Sama nemám odvahu, nikdy jsem to nezkoušela,“ říká paní Jana z Ostravy.

Poté co vláda oznámila plán, jak chce pandemická opatření uvolňovat, začali klienti okamžitě své salóny kontaktovat. Jako v případě ostravské kadeřnice Ivety Šimčíkové. „Už od rána mi chodí objednávky, už se staví do fronty,“ říká.

Čtěte také

Svůj salón má na vesnici v ostravské Staré Bělé a termín otevření tady moc nekopíruje společenské události. „Pětadvacátého je šílené datum. Už jsme prošvihli Velikonoce, kdy holky chtěly být krásné. Už bude po pouti – jestli vůbec nějaká bude – to je v Bělé takový mezník v kalendáři,“ vysvětluje Šimčíková.

Kadeřnice už plánuje, jaká opatření v provozovně po otevření zavede. „Jednorázové pláštěnky na stříhání, každý zákazník by si musel přinést náhradní roušku, protože po stříhání bude vlasatá, při barvení a umývání se zase zamokří,“ dodává kadeřnice.

A třeba muži si musí zvyknout, že se budou také objednávat, i když to dosud dělat nemuseli.

Spustit audio

Související