Kalendář koncertů (a dalších akcí) Českého rozhlasu Ostrava do konce roku 2024

5. květen 2024

Pravidelně pro vás připravujeme koncerty (a další akce) v našem Studiu 1. Na co či na koho se můžete do konce roku 2024 těšit?

Den otevřených dveří

sobota 18. května 10:00 – 16:00

Co vás u nás čeká? Vaši oblíbení moderátoři a redaktoři či redaktorky, také komentované prohlídky studií, autogramiáda Jiřího Krhuta, koncert ostravské kapely Tři vykřičníky.

Bližší informace k jednotlivým koncertům a akcím zveřejňujeme s blížícím se termínem konání. Není-li určeno jinak, koncerty se konají ve Studiu 1 Českého rozhlasu Ostrava se vstupem v ulici Dr. Šmerala 4, vstupenky v ceně 95,- Kč si budete moci zakoupit v naší rozhlasové recepci (Dr. Šmerala 2). Až na výjimky všechny koncerty uvidíte na YouTube kanále Koncerty Českého rozhlasu – živě či kdykoli zpětně.

Jiří Krhut

středa 29. května 19:00 v přímém přenosu na YouTube

Vystoupení známého ostravského muzikanta a baviče, vstupenky bude možné získat pouze v soutěžích ve vysílání a na Facebooku. Pokud tedy budete chtít být u toho přímo ve Studiu 1, poslouchejte pozorně naše vysílání či sledujte náš facebookový profil. Přenos na YouTube je samozřejmě pro všechny.

Interview

pondělí 17. června od 19:00

Unikátní divadelní představení v prostorách rozhlasového Studia 1; v rámci oslav 95 let vysílání ČRo Ostrava. Vstupenky – stejně jako v případě vystoupení J. Krhuta – bude možné získat pouze v soutěžích ve vysílání a na Facebooku.

Sibinská & Last Phrase

úterý 18. června od 19:30

Koncert festivalu Jazz Open Ostrava ve Studiu 1. Kristýna Sibinská, 21letá bubenice z Šenova u Ostravy, provede světem jazzu spolu se skupinou Last Phrase, složenou z muzikantů z Ježkovy konzervatoře v Praze. Kristýna se může pochlubit vítězstvím v mezinárodní soutěži Hit Like A Girl International Drum Contest, kterou vyhrála již ve svých 16 letech. V roce 2023 obdržela prestižní čtyřleté stipendium na Berklee College of Music v Bostonu pro výjimečně nadané hudebníky. A koncertovala i u nás.

BROLN s hosty – sólisty i z našeho kraje

čtvrtek 20. června od 19:30

I na tento koncert můžete získat vstupenky v soutěžích (vysílání či facebook), nebo si je můžete koupit v naší rozhlasové recepci – letos máme symbolickou cenu spojenou s výročím, tedy 95,- Kč.

Zpěváčci

úterý 25. června od 18:05

Koncert dětských zpěváčků z Moravskoslezského kraje za doprovodu cimbálové muziky. Připravuje a uvede Jan Rokyta ml. Přímý přenos na rozhlasových vlnách končí tradičně s úderem 19. hodiny.

Zpěvem k srdci v Bohumíně: Folklórní Zpěváčci ze Slezska, (Va)Lašska & BROLN

Podzim 2024

Podzimní sezona našich rozhlasových koncertů začne kvůli volbám později.

Folkové ceny – 1. listopadu
Thom Artway – 7. listopadu
Martina a Lukáš Vlčkovi za klavírního doprovodu Jakuba Žídka – 11. listopadu
Dasha a Pajky Pajk (Souznění) – 4. prosince
Malá Ostrava IV. – 5. prosince
Vánoční koncert (Flair, Blaženky) – 17. prosince

Koncerty, které se v roce 2024 už uskutečnily

Koncert ve Studiu 1: Milan Bátor hraje písně Davida Stypky

Kaczi a Kněhyně Tour: křest v Ostravě

Vojta Šňupárek a jeho Žába na prameni

Spustit audio