Karviná chce ve fotbalové lize více posílit výkon týmu

12. červenec 2019 10:21

Deset fotbalistů odešlo, devět přišlo. To jsou změny v týmu fotbalistů Karviné.  Sportovní ředitel Lubomír Vlk a další členové vedení klubu se snažili poskládat tým, který by narozdíl od předchozích sezón neměl mít problém se záchranou v nejvyšší soutěži.

„Jak se nám to povedlo, ukáže čas. Ale myslím si, že skladba a čas, který jsme k tomu měli, byl daleko lepší, než tomu bylo loni,“ myslí si Lubomír Vlk.

Času na přestupy bylo přesto málo, v létě sportovní ředitel úzce spolupracoval s trenérem Františkem Strakou a ten je spokojený. „Myslím, že všichni hráči, kteří jsou tady, tak jsme si vytipovali. A to je pozitivní,“ říká Straka.

Mezi odchody jsou ale dvě velká jména. Do Mladé Boleslavi odešli útočník Wágner a záložník Budínský, tedy 13 a 9 gólů v loňské sezoně.

„Říkali jsme to i fanouškům, že to bude chtít trpělivost. Když například přicházel Lukáš Budínský, tak všichni říkali, že nebude mít na ligu, a nakonec se z něho stal klíčový hráč. A to samé budou potřebovat kluci, kteří přišli třeba z druhé ligy. Já samozřejmě chápu, že budeme potřebovat dávat góly od začátku, ale bohužel. Ti dva nám dali 22 branek, tady se to musí rozložit na celý manšaft a já věřím, že to fungovat bude. Jen to chce trpělivost,“ vyzývá Lubomír Vlk.

A mezi příchody je potřeba zmínit také návrat zkušeného Slováka Marka Janečky. „Myslím, že to bude hlavně i přínos do kabiny. Svou osobností dokáže hráče motivovat, takže Marek bude důležitý na hřišti i mimo hřiště podle mého názoru,“ doplňuje Vlk na adresu šestatřicetiletého univerzála.

autor: ddp
Spustit audio

Související