Karviná má automat na roušky pro děti i dospělé. Cena je 50 korun

31. březen 2020 11:20

V Karviné si zájemci mohou podobně jako v některých dalších městech v zemi zakoupit látkovou roušku v automatu. Její cena je 50 korun.

Do takzvaného rouškomatu se vejde zhruba 550 roušek ve třech velikostech. Nabízené jsou roušky pro děti a pak malá i velká velikost pro dospělé. Roušky je nutné je před použitím dezinfikovat. Novinářům to dnes sdělil mluvčí magistrátu Lukáš Hudeček.

V Moravskoslezském kraji je evidováno 278 lidí s nemocí COVID-19. Největší nárůst počtu nakažených mělo v pondělí právě Karvinsko. Prodejní automat městu bezplatně zapůjčila soukromá společnost. Roušky si lze pořídit maximálně čtyři za den, hradí se platební kartou.

Automat je umístěn v hypermarketu Kaufland v Karviné-Hranicích. „Roušky do našeho rouškomatu šijí zaměstnanci našeho magistrátu a také příspěvkových organizací,“ uvedl primátor Jan Wolf (ČSSD).

Čtěte také

Podle mluvčího se městu už podařilo zajistit látkové roušky pro obyvatele domů pro seniory. Další roušky zamířily například i do obou nemocnic ve městě, používají je v lékárnách a mají je k dispozici také řidiči ČSAD Karviná, strážníci městské policie nebo profesionální i dobrovolní hasiči.

Peníze ze zakoupených roušek získá humanitární organizace ADRA, jejíž dobrovolníci například pro město zajišťují nákupy pro osamocené seniory.

zdroj: ČTK
Spustit audio

Související